Simona Ionescu / Redactor Șef

Budincă de brânză dulce cu banane

Budincă de brânză dulce cu banane
Cui nu îi plac bananele? Acum un an toți românii au învățat să prepare pâine cu banane, prăjitura hit a anului trecut.

Dacă ți-e poftă de un desert simplu și ușor, această rețetă de Budincă de brânză dulce cu banane îți va fi de mare ajutor. Este un deliciu absolut. Iar partea bună vine abia acum: rețeta este așa de simplu de făcut încât și un copil o poate prepara.

Ingrediente pentru Budincă de brânză dulce cu banane

500 g brânză dulce de vacă grasă, granulată, 3 ouă, 5 linguri zahăr, 4 linguri griș, 10 g zahăr vanilat, 4 linguri smântână grasă , 5 g praf de copt, 4 banane coapte bine, 2 banane frumoase pentru decor, 1 lămâie, 250 g prune confiate, frunze mentă proaspete, pentru decor.

Mod de preparare

Se amestecă brânza grasă de vaci cu cele patru banane coapte. Înainte de asta pasați bine de tot bananele, până rezultă o pastă fină. Păstrați o banană pentru pus deasupra. Puneți prunele la hidratata, până pregătiți desertul. Apoi se adaugă smântâna. Seaparat, ouăle trebuie bătute bine împreună cu zahărul până devin spumoase. Trebuie să urmăriți ca zahărul să fie complet topit.

Se omogenizează compoziția și se încorporează grișul. Apoi adăugați și praful de copt stins în zeamă de lămâie și zahărul vanilat. Este momentul să pregătiți budinca pentru coacere. Tapetați  forma în care o veți coace cu unt și presărați zahăr deasupra. Apoi turnați compoziția budincii în tava astfel pregătită.

Se înfig din loc în loc prunele, hidratate în prealabil. Se așază felii de banane deasupra și se coace budinca pentru 35 – 40 de minute, la 180 de grade. După ce s-a copt, budinca se lasă să se tempereze, apoi se porționează și, pentru servire,  se decorează cu frunze de mentă și felii de banane proaspete.

Sursa: Chefi la cuțite

Cu ABBA orice e posibil și după 40 de ani. Chiar unul dintre cei patru membri a confirmat

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre