Ce bucătărie senzațională au românii! Au luat rețete și de la alte bucătării, dar le-au adaptat la gusturile noastre. Uite ce mai puteți faceți din cașcaval!
Bulete de cașcaval. Rețetă rapidă
Chiar dacă nu aveții musafiri la masă, puteți să preparați repede bulete de cașcaval.
Ingrediente
- 500 gr caşcaval ras ( puteţi folosi orice altă brânză doriți ),
- 2 ouă,
- 5 linguri făină,
- 5 grame praf de copt
- sare si piper după gust,
- o legătură de mărar(optional),
- ulei pentru prăjit.
- Într-un bol adânc se pune cașcavalul ras, deasupra se presară făina amestecată cu praful de copt, se adaugă ouăle bătute ca pentru omletă, mărarul tocat mărunt mărunt, sare si piper după gust si se amestecă ingredientele pană cand compozitia devine omogenă.
- Dacă vi se pare compoziția prea moale mai puteti adăuga făină.
- Se lasă compoziția să se odihnească o jumătate de oră.
- Se pune la incins ulei într-o tigaie adâncă, se formează biluțe de brânză cam de mărimea unei prune, ele oricum mai cresc în timpul prăjirii.
- Se prăjesc biluțele în baie de ulei, până se rumenesc frumos, apoi se scot pe un servețel de hârtie absorbantă.
Cașcaval pane. Rețeta
O altă rețetă cu cașcaval! Este delicioasă și ușor de făcut.
- Cașcavalul trebuie să fie de bună calitate.
- Cașcavalul trebuie să fie rece, de la frigider. Cu cât mai rece, cu atât mai bine. Eventual îl feliați și îl păstrați la frigider până la gătire.
- Feliile de cașcaval să fie groase cam de 2 cm. Dacă sunt mai subțiri, se topesc prea repede.
- Ca să obținem crusta aceea crocantă și aurie care ne place atât de mult tuturor, cașcavalul trebuie trecut prima dată prin faină, apoi de 2 ori prin ou și de 2 ori prin pesmet, alternativ.
- Cașcavalul se prăjește în baie de ulei bine încins. Acesta trebuie să sfârâie când punem feliile în tigaie.
- Nu punem prea multe felii de cașcaval în tigaie. Acestea trebuie să aibă loc să fie bine cuprinse de ulei pe toate părțile.