Un aperitiv ușor de făcut și gustos: chifteluțe de cartofi cu ouă și cașcaval.  Sunt bune la micul dejun, la prânz, la cină, la mese festive.

Chifteluțe de cartofi cu ouă și cașcaval. Rețeta

Multe gospodine fac chifteluțe de cartofi, dar am găsit o rețetă  nouă pe retete-usoare.ro.

Ingrediente

Pentru compoziția de cartofi

  • 600 g de cartofi;
  • un gălbenuș de ou;
  • 3 linguri cu vârf de făină;
  • sare, oregano — după gust.

Pentru umplutură

  • 3 ouă fierte;
  • 100 g de cașcaval;
  • 80 g de unt;
  • verdeață — după gust (ceapă verde, mărar, pătrunjel);
  • făină pentru modelat;
  • ulei pentru prăjit.

Mod de preparare

  • Pregătiți umplutura: dați ouăle fierte și cașcavalul prin răzătoarea mică. Adăugați verdeața mărunțită și untul moale. Amestecați foarte bine. Dacă este necesar, adăugați puțină sare.
  • Pregătiți compoziția de cartofi: fierbeți cartofii în apă ușor sărată până vor fi gata. Scoateți-i din apă și puneți-i într-un bol adânc. Pisați-i cu zdrobitorul pentru piure până veți obține un piure omogen.
  • Lăsați piureul de cartofi să se răcească puțin. Gustați-l și, dacă este necesar, mai adăugați sare în el. De asemenea, adăugați oregano după gust și gălbenușul. Amestecați.
  • Adăugați făina. Amestecați până la omogenizare.
  • Modelați chifteluțele: modelați biluțe din umplutura de ouă și cașcaval.
  • Luați o lingură cu vârf de compoziție de cartofi și modelați o turtiță rotundă din ea. Puneți o biluță de umplutură în mijlocul ei, după care lipiți-i bine marginile și oferiți-i forma de bilă.
  • Așezați bilele obținute pe masa presărată cu făină. Pudrându-vă palma cu făină, aplatizați-le puțin.
  • Prăjiți chifteluțele într-o cantitate potrivită de ulei, pe foc moderat, pe ambele părți, până se vor rumeni.
  • Transferați-le pe o farfurie tapetată cu prosoape de hârtie, ca să eliminați excesul de ulei. Gata! Sursa și foto: retete-usoare.ro

Care a fost prima femeie din viața lui Cătălin Botezatu și ce a urmat

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri