Este foarte simplu să prepari cartofi țărănești și este și ieftin.

Cartofi țărănești, rețetă simplă și ieftină

Cartofi țărănești se pot servi pe post de garnitură, dar și ca fel de sine stătător.

Ingrediente

  • 500 gr cartofi
  • 200 gr kaizer
  • 1 ceapă mare
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • pătrunjel verde.

Mod de preparare

  • Curățăm cartofii cuburi, îi spălăm și îi punem la fiert. Nu îi lăsați să se sfărâme. Este de preferat să folosiți cartofi roșii.
  • Cât se fierb cartofii, tăiem kaizerul cuburi și îl prăjim în câteva linguri de ulei până când  devine ușor crocant.
  • Adăugăm ceapa tocată mărunt și călim până devine translucidă.
  • Adăugăm cartofii scurși bine de apă, sarea, piperul și boiaua și amestecăm ușor să nu sfărmăm cartofii.
  • Lăsăm câteva minute pe foc, cât să se rumenească ușor cartofii.
  • Presrăm pătrunjel verde și sunt gata. Sursa și foto: caietulcuretete.com
Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp