Simona Ionescu / Redactor Șef

Carmen Brumă vă oferă cea mai simplă rețetă de friptură de vită la cuptor. Un preparat bun în dietă!

Carmen Brumă vă oferă cea mai simplă rețetă de friptură de vită la cuptor. Un preparat bun în dietă!
Partenera lui Mircea Badea, Carmen Brumă este una din cele mai invidiate vedete din România pentru felul în care arată, deși mai are puțin până la 50 de ani. vedeta este o sursă inepuizabilă de ponturi și strategii pentru o viață mai bună care implică și alimentație sănătoasă. Recent, ea a dezvăluit fanilor ei cum gătește simplu o masă gustoasă.

Carmen Brumă a dezvăluit propria rețetă pentru a prepara friptură de vită la cuptor. Aceasta a împărtășit cu fanii e și o fotografie cu rezultatul final, iar mâncarea arată senzațional. Chiar dacă preparatul pare desprins din show-urile culinare, Carmen Brumă mărturisește că nu s-a obosit prea mult în bucătărie.

Ea a reușit să prepare mâncarea extrem de simplu.  După ce le-a dat urmăritorilor ei de pe rețelele sociale ponturi pentru o serie de mâncăruri de post, Carmen Brumă a trecut la mâncare cu carne. Și ea și soțul ei se antrenează constant, astfel că proteinele nu au voie să lipsesc din alimentația lor. Prin urmare, ea a pregătit friptură de vită la cuptor.

Cum se prepară rețeta lui Carmen Brumă de friptură de vită la cuptor

Ingrediente: 1 kg carne de vită, 400 ml ulei de măsline, 4 linguri sos de soia, ceapă, usturoi, foi de dafin, piper, sare, boia dulce, țelină, morcov, roșii uscate, apă cât să acopere totul.

Carmen Brumă explică simplu cum prepară ea friptura de vită la cuptor (Instagram)

Mod de preparare: carnea de vită se porționează în cuburi mari, la fel și restul zarzavaturilor și legumelor. Acestea se adaugă alături de carne și se lasă la marinat, timp de 24 de ore, în frigider, într-un recipient închis. După ce  a trecut acest interval, Carmen Brumă a dat totul cuptor, ca atare, într-un vas cu capac. Se prepară timp de 2 ore la 150 de grade Celsius. Rezultatul va fi o friptură suculentă, aromată și intens colorată.

De ce e bine să mâncați carne de vită

Conform nutriționiștilor, carnea de vită este cea mai sănătoasă carne roșie datorită conținutului său bogat în proteine, grăsimi sănătoase, vitamine, minerale și aminoacizi. Toate aceste elemente joacă un rol major în asigurarea unei stări optime de sănătate. Carnea de vită  este și o importantă sursă de vitamina B ce ajută la formarea celulelor roșii, sursă de zinc (care susține funcția cognitivă normală, fertilitatea și reproducerea, menține nivelurile normale de testosteron în sânge) și magneziu care ajută procesele metabolice din organism și creșterea imunității.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre