Simona Ionescu / Redactor Șef

Cartofi cu parmezan la cuptor, o rețetă simplă, dar sofisticată dacă este pregătită ca în marile restaurante

Cartofi cu parmezan la cuptor, o rețetă simplă, dar sofisticată dacă este pregătită ca în marile restaurante
Nu ați încercat încă acest fel de cartofi? Trebuie neapărat să îi încerci, se prepară foarte ușor și sunt super gustoși.

Acești cartofi cu parmezan la cuptor sunt ideal ca garnitură la un grătar. Însă, la fel de bine, pot și o masă principală, alături de  brânză de vaci, de exemplu, și ierburi aromate. Dacă nu v-am convins încă, vă mai spunem că toți cartofii mențin sănătatea inimii și controlează tensiunea araterială. Conțin fibre, potasiu, vitamina C, vitamina B6, calciu și magneziu. Toate aceste substanțe echilibrează tensiunea, scad valoarea totală de colesterol în sânge, mențin sănătatea vaselor de sânge și previn formarea cheagurilor.

În plus, cartofii reglează digestia și ne pot ajuta să slăbim. Dacă îi consumăm de exemplu fierți, sub formă de salată cu legume crude, ne putem bucura din plin de conținutul mare de fibre din cartofi. Fibrele normalizează tranzitul intestinal, reduc simptomele indigestiei, constipației sau diareei și pot calma balonarea și flatulența. Cartofii au foarte puține grăsimi și 0% colesterol și sunt suficient de sățioși, încât o porție mică ne poate ține de foame chiar și 4-5 ore, arată Doc.ro.

Ingrediente pentru o tavă de cartofi cu parmezan la cuptor

600 g de cartofi

3 linguri de ulei de măsline

1 linguriță de cimbru

1 linguriță de rozmarin

1 linguriță de sare

1 linguriță de pudră de ardei

3 căței de usturoi

40 g de brânză parmezan rasă

pătrunjel proaspăt, dacă se dorește

Mod de preparare

Mai întâi spălați cartofii. Dacă nu vă place pielea, îi puteți curăța de coajă. Apoi se taie cartofii în felii subțiri. Pentru marinadă, se presează usturoiul în ulei, se adaugă restul condimentelor și se amestecă. În etapa următoare, se amestecă marinada de ulei cu feliile de cartofi și, la final, se adaugă parmezanul.

Apoi se întind feliile de cartofi pe o tavă de copt și se coc la 180 de grade timp de aproximativ 40 de minute, întorcându-le pe partea cealaltă, la jumătatea intervalului. Dacă doriți, presărați puțin pătrunjel proaspăt deasupra și savurați.


Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre