Simona Ionescu / Redactor Șef

Cea mai accesată rețetă de salată grecească de pe Instagram

Cea mai accesată rețetă de salată grecească de pe Instagram
Simplă și delicioasă, rețeta de salată grecească prezentată de The Social Food este una dintre rețetele noastre preferate de încercat în această vară.

Shirley Garrier și Mathieu Zouhairi sunt o pereche bloggeri culinari pasionați, mai bine cunoscuți sub numele de The Social Food. Atât fotografi, cât și experți culinari, aceștia ne dezvăluie rețeta lor preferată pentru salata grecească din această vară.

 Ingrediente pentru rețeta de salată grecească de la The Social Food

-8 linguri de ulei de măsline

-2 linguri de oțet de vin

-1 vârf de cuțit de sare

-piper măcinat practic

-2 linguri de oregano uscat

-350 g de roșii cherry sau alt soi de mici dimensiuni

-1/3 ceapă roșie

-1 ardei verde

-1/2 castravete

-1 cană de capere (opțional)

-150 g de brânză Feta de foarte, foarte bună calitate

-15 măsline kalamata frumoase

Mod de preparare

Tăiați grosier roșiile, castravetele și ardeiul. Se taie ceapa în inele. Se aranjează pe o farfurie, fără a încerca să fie prea estetic, se adaugă măslinele, un strop de oțet, sare și piper. Puneți brânza feta deasupra, adăugați puțin ulei de măsline și, la final, oregano uscat. Beți sucul salatei ( care rămâne în bol, după ce ați mâncat totul) la sfârșit, este obligatoriu, spun blogerii.

Povestea salatei grecești

Chiar dacă ați fi tentați să credeți că salata grecească are o vechime impresionantă, nu e chiar așa. Conform Delachieve.com, roșiile a apărut în Grecia, abia în anul 1818. De unde rezultă că prima versiune a salatei grecești apare la sfârșitul revoluției de eliberare națională a poporului grec. Există, de asemenea, alte două versiuni mai puțin frecvente: Salata „grecească“ a fost creat pentru turiști, în anii 60 – 70 de ani ai secolului XX, sau ca un tribut adus grecilor din antichitate.

Salata grecească este cunoscută aproape peste tot în lume. Caracteristica sa principală este faptul că legumele nu sunt deloc tocate fin,  legume tocate fin, ceea ce e destul de neobișnuit în cazul unei salate. Ceva mai aproape de noi are o „soră”: salata bulgărească.

Sursa: Vogue.fr

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre