Mierea de păpădie face bine și la stomac și la ficat. Dar incredibilele sale proprietăți nu se opresc aici.
Cea mai bună miere de păpădie se prepară acasă. Iată cât de simplu este
Nimic nu ne face diminețile mai frumoase ca o felie de pâine cu unt și miere. Dacă până acum ați fost îndrăgostiți de mierea de salcâm, încercați-o și pe cea de păpădie, care este excelentă pentru sănătate. Este o minune, în plus o puteți prepara singuri acasă. Ingredientele necesare sunt 50 de flori de păpădie, culese din zone nepoluate, 500 ml apă și 500 g de zahăr. Mai aveți nevoie și o lămâie bine coaptă.
Mod de preparare
Spălați cât mai bine florile de păpădie în apă rece. Puneți apă la fiert și când dă în clocot adăugați apoi florile. Aveți grijă să fiarbă un minut. Ulterior opriți focul, apoi lăsați la macerat timp de nouă ore. Strecurați apoi și stoarceți bine florile, apoi adăugați zahărul și sucul de lămâie, dar și coaja rasă.
Puneți din nou la fiert la foc mic dar nu lăsați să clocotească. Lăsați să scadă până ce va ajunge la consistența siropului. Mierea este gata atunci când nu mai cade de pe lingură. Turnați în borcane sterilizate și lăsați la răcit, apoi introduceți în frigider.
Remediu extraordinar în afecțiuni pulmonare și hepatice
Mierea de păpădie este excelentă la gust și se poate consuma ca aliment de sine stătător sau ca remediu naturist, fiind excelentă în afecțiuni pulmonare, hepatice, ale aparatului locomotor, în răceli, bronșite, inflamații ale gâtului, reumatism sau tuberculoză.
În scop terapeutic, se administrează o lingură cu miere cu o jumătate de oră înainte de mesele principale. În afecțiuni articulare, se aplică comprese cu miere de păpădie. Acest produs calmează și crizele hepatice, scade nivelul colesterolului, stimulează vezica biliară și favorizează eliminarea toxinelor din organism. În plus, ameliorează psoriazisul și eczemele.
Sursă foto: rtv
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook