Simona Ionescu / Redactor Șef

Cea mai bună pâine pentru Postul Crăciunului: lipia libaneză. Trucuri pentru o rețetă perfectă

Cea mai bună pâine pentru Postul Crăciunului: lipia libaneză. Trucuri pentru o rețetă perfectă
În Postul Crăciunului nimic nu pare mai potrivit să puneți pe masă ca o delicioasă lipie libaneză. Se poate umple cu produse de post și satisface toate gusturile. Iată câteva trucuri pe care dacă le folosiți, nu veți da greș niciodată.

Vă e poftă de ceva delicios în Postul Crăciunului? Încercați rețeta de lipie libaneză, care e o bunătate. Aveți și câteva trucuri la dispoziție.

Ingredientele necesare

Pentru o lipie libaneză cu adevărat perfectă, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 500 g făină, 300 ml apă călduță, 1 linguriță cu sare, 1 linguriță cu zahăr, 1 pliculeț cu drojdie uscată (sau 25 g drojdie proaspătă), 2 linguri cu ulei de măsline.

Mod de preparare

Puneți drojdia într-un bol și amestecați cu puțină apă călduță și zahăr. Lăsați amestecul pentru zece minute, apoi turnați într-un bol mai mare și adăugați făina și sarea, apoi apa călduță. Frământați bine amestecul până devine omogen, iar la final puneți și uleiul de măsline.

Lipia este gata când capătă o nuanță brună

După ce obțineți un aluat cu o textură fină, puneți într-un bol și acoperiți cu un prosop curat. Lăsați la dospit la loc cald până când compoziția își dublează volumul. După ce aluatul a crescut, împărțiți în părți egale și modelați sub formă de mingiuțe.

Întindeți fiecare minge în strat de trei milimetri grosime. Fie puneți la cuptor la o temperatura mai mare, fie puteți că coaceți într-o tigaie antiaderentă. Dacă optați pentru a doua variantă, lăsați să se coacă timp de două minute pe fiecare parte. Când lipia are o culoare brună, este gata.

Trucuri pentru cea mai bună lipie libaneză

Pentru ca lipia să fie moale și fragedă, e bine ca după ce s-a copt să fie înfășurată într-un prosop curat. Pentru o lipie cât mai pufoasă, în perioada în care se mănâncă de dulce, puneți puțin iaurt în aluat. Aveți grijă să coaceți lipiile doar pe suprafațe fierbinți, ca să se poată umfla.

Dacă vreți să o păstrați câteva zile, e important să o depozitați într-o pungă de hârtie, la temperatura camerei. Lipiile libaneze se pot păstra și la congelator, intercalând între ele folie alimentară, ca să nu se lipească. Când vreți să o mâncați, e nevoie doar să o introduceți câteva minute la cuptor.

Sursă foto: alwady.ro

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre