O felie de pâine prăjită unsă cu pateu de ficat de pui este întotdeauna un deliciu. Știm cu toții însă că pateurile din comerț conțin destul de multe alte ingrediente, mai puțin cele „adevărate”. Cumpărăm pateu de ficat în care ficatul este mai puțin de o treime din rețetă, probabil în cel mai fericit caz. În schimb, sunt multe E-uri în compoziție. A prepara pateu de casă din ficat de pui, nu e deloc ceva complicat.
Ingrediente pentru pateu din ficat de pui
– 2 linguri de ulei
– 500 g ficat de pui proaspăt
– 1 ceapă
– 1 morcov
– 50 g unt
– 50 ml smântână dulce
– Sare, piper
– 30 g unt topit (pentru finisare)
Mod de preparare pate de casă
Începeți prin a curăța ceapa, apoi tăiați-o mărunt și căliți-o în ulei timp de 4 – 5 minute, până se înmoaie și devine sticoloasă. După ce ceapa s-a înmuiat, adăugați morcovul tăiat rondele subțiri și lăsați-le să se călească împreună timp de 5 minute. Reduceți focul și adăugați untul. Lăsați-l să se topească.
Adăugați ficatul curățat de pielițe, sarea și piperul. Aduceți la punctul de fierbere, apoi acoperiți oala cu un capac și lăsați să fiarbă pe foc mediu timp de 20 de minute. După acest interval, ficatul ar trebui să fie gătit perfect, iar restul legumelor să fie moi. Lăsați-le să se răcească timp de 20 de minute.
După ce se răcesc, adăugați smântâna dulce și pasați totul cu un blender, până obțineți o pastă fină și cremoasă. Transferați pateul într-o caserolă sau în borcănașe mici, puneți deasupra boabe de piper (opțional) și turnați untul topit rămas în tigaie.
Lăsați pateul de casă din ficat de pui la rece pentru cel puțin 2 ore, apoi serviți-l ca pastă tartinabilă pe baghete, pâine sau pentru ouă umplute. Preparatul rezistă lejer 7-10 zile la frigider (în cazul, evident, în care rezistați să nu îl mâncați).
Sursa: Instagram / Tasteslikehome.n
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook
- Cod galben de ploi, vânt puternic, lapoviță și ninsori, în România
- Netflix, premieră cu Cameron Diaz. În ce film joacă
- Milionarul care vrea să trăiască veșnic, desfigurat după o procedură controversată: „Nu mai puteam vedea”
- Pensiile ajung cu o mică întârziere în decembrie. Care este motivul
- Înmormântarea lui Gigi Becali. Cum arată locul de veci unde va fi depus trupul patronului FCSB
- Asia Express, Proba care a făcut pe Anca Țurcașiu să țipe de frică:„Să mor eu dacă pot să facă asta! Nu pot...
- Cercetătorii au confirmat povestea „omului fântână” din Norvegia medievală, folosit drept armă biologică
- Ultima apariție a Ronei Hartner. Își pregătise deja locul de veci
- Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
- Ce înseamnă când visezi că îți cad dinții
- Catinca Roman rupe tăcerea: Nu mai vorbesc cu Oana după moartea mamei noastre. Ce relație au a...