Rețetă simplă de pateu de casă din ficat de pui. Nu veți mai cumpăra gata preparat niciodată!

O felie de pâine prăjită unsă cu pateu de ficat de pui este întotdeauna un deliciu. Știm cu toții însă că pateurile din comerț conțin destul de multe alte ingrediente, mai puțin cele „adevărate”. Cumpărăm pateu de ficat în care ficatul este mai puțin de o treime din rețetă, probabil în cel mai fericit caz. În schimb, sunt multe E-uri în compoziție. A prepara pateu de casă din ficat de pui, nu e deloc ceva complicat.
– 2 linguri de ulei
– 500 g ficat de pui proaspăt
– 1 ceapă
– 1 morcov
– 50 g unt
– 50 ml smântână dulce
– Sare, piper
– 30 g unt topit (pentru finisare)
Începeți prin a curăța ceapa, apoi tăiați-o mărunt și căliți-o în ulei timp de 4 – 5 minute, până se înmoaie și devine sticoloasă. După ce ceapa s-a înmuiat, adăugați morcovul tăiat rondele subțiri și lăsați-le să se călească împreună timp de 5 minute. Reduceți focul și adăugați untul. Lăsați-l să se topească.
Adăugați ficatul curățat de pielițe, sarea și piperul. Aduceți la punctul de fierbere, apoi acoperiți oala cu un capac și lăsați să fiarbă pe foc mediu timp de 20 de minute. După acest interval, ficatul ar trebui să fie gătit perfect, iar restul legumelor să fie moi. Lăsați-le să se răcească timp de 20 de minute.
După ce se răcesc, adăugați smântâna dulce și pasați totul cu un blender, până obțineți o pastă fină și cremoasă. Transferați pateul într-o caserolă sau în borcănașe mici, puneți deasupra boabe de piper (opțional) și turnați untul topit rămas în tigaie.
Lăsați pateul de casă din ficat de pui la rece pentru cel puțin 2 ore, apoi serviți-l ca pastă tartinabilă pe baghete, pâine sau pentru ouă umplute. Preparatul rezistă lejer 7-10 zile la frigider (în cazul, evident, în care rezistați să nu îl mâncați).
Sursa: Instagram / Tasteslikehome.n
Face parte din echipa Rețete și Vedete din anul 2022, aducând cu sine o vastă experiență jurnalistică acumulată de-a lungul unei cariere de peste 15 ani în domeniul mass-media. De-a lungul timpului, Igor a activat în redacțiile unor publicații importante. În cadrul redacției Rețete și Vedete, contribuie activ la dezvoltarea conținutului editorial, realizând articole despre și cu personalități din showbiz, reportaje speciale, dar și articole cu impact în rândul cititorilor. Unul din hobby-urile lui Igor este gătitul.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook