Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețete turceşti şi ruseşti, perfecte pentru Postul Crăciunului. Se fac imediat!

Rețete turceşti şi ruseşti, perfecte pentru Postul Crăciunului. Se fac imediat!
Din 15 noiembrie până pe 24 decembrie, când suntem în Postul Crăciunului, gospodinele caută tot felul de produse de post care să fie pe placul familiei. O salată rusească și una turcească vor fi la înălțime. Rețetele sunt foarte simplu de făcut.

Fie că țineți Postul Crăciunului, fie că nu sunteți consumatori de carne, salatele vor satisface toate gusturile. Iată două rețete nemaipomenite de salată rusească și turcească.

Salată rusească de post

Ingredientele necesare pentru o minunată salată de post rusească sunt: 3 cartofi, 2 morcovi, 2 sfecle roșii, micuțe, 2 castraveți murați în saramură, 1 ceapă roșie mică, 3-4 linguri cu zeamă de lămâie, 3-4 linguri cu ulei de măsline, 1 lingură rasă  cu muștar dulce, sare, piper, nucșoară după gust.

Mod de preparare

Salată rusească pentru Postul Crăciunului

Curățați și spălați bine cartofii și morcovii. Cartofii se lasă în coajă și se pun la fiert alături de morcovii curățați. Sfecla se poate folosi fie crudă, fie coaptă sau fiartă, după preferințe. După ce legumele se fierb, se lasă la răcit, apoi se scoate coaja și se taie cubulețe.

Amestecați apoi cu castraveții tăiați cubulețe și cu ceapa tăiată foarte fin. Stropiți cu zeamă de lămâie și ulei de măsline, amestecați bine. Faceți un amestec din muștar, ulei, sare, nucșoară, piper, zeamă de lămâie, care se pune 30 de minute la frigider. Adăugați și sfecla, apoi vinegreta, amestecați bine și lăsați să se întrepătrundă aromele.

Salată turcească de post

Ingredientele de care aveți nevoie pentru a pregăti această salată sunt: 1 cană cu linte, clătită bine și curățată, 3 căni cu apă, 1 frunză de dafin, 1 castravete tăiat mărunt, 1 ardei gras roșu, tăiat mărunt, 1/2 ceapă roșie mică, tăiată mărunt , ¼  cană cu pătrunjel tocat, ¼ cană cu frunze proaspete de mentă tocate, brânză (opțional).

Pentru dressing: ¼ cană cu ulei de măsline, 2 lingurițe cu zeamă de lămâie, 1 linguriță cu muștar, 1 linguriță cu miere sau sirop de arțar, 1 cățel de usturoi, tocat mărunt,  sare, piper, puțină coajă de lămâie.

Mod de preparare

Salată turcească de post, o minunăție!

Într-o cratiță mare, combinați lintea, apa și frunza de dafin. Se aduce la fierbere la foc mediu-mare, apoi se reduce la foc mic și se fierbe timp de 15 până la 20 de minute sau până când lintea este moale, dar încă puțin fermă.

În timp ce lintea se fierbe, se prepară sosul. Într-un bol mic amestecați uleiul de măsline, coaja de lămâie, sucul de lămâie, muștarul, mierea sau siropul de arțar, usturoiul, sarea și piperul. Scurgeți lintea, scoateți foaia de dafin, clătiți cu apă rece și puneți într-un castron mai mare. Adăugați castravetele, ardeiul roșu, ceapa roșie, pătrunjelul, menta. Amestecați și stropiți cu dressing.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre