Fie că țineți Postul Crăciunului, fie că nu sunteți consumatori de carne, salatele vor satisface toate gusturile. Iată două rețete nemaipomenite de salată rusească și turcească.
Salată rusească de post
Ingredientele necesare pentru o minunată salată de post rusească sunt: 3 cartofi, 2 morcovi, 2 sfecle roșii, micuțe, 2 castraveți murați în saramură, 1 ceapă roșie mică, 3-4 linguri cu zeamă de lămâie, 3-4 linguri cu ulei de măsline, 1 lingură rasă cu muștar dulce, sare, piper, nucșoară după gust.
Mod de preparare
Curățați și spălați bine cartofii și morcovii. Cartofii se lasă în coajă și se pun la fiert alături de morcovii curățați. Sfecla se poate folosi fie crudă, fie coaptă sau fiartă, după preferințe. După ce legumele se fierb, se lasă la răcit, apoi se scoate coaja și se taie cubulețe.
Amestecați apoi cu castraveții tăiați cubulețe și cu ceapa tăiată foarte fin. Stropiți cu zeamă de lămâie și ulei de măsline, amestecați bine. Faceți un amestec din muștar, ulei, sare, nucșoară, piper, zeamă de lămâie, care se pune 30 de minute la frigider. Adăugați și sfecla, apoi vinegreta, amestecați bine și lăsați să se întrepătrundă aromele.
Salată turcească de post
Ingredientele de care aveți nevoie pentru a pregăti această salată sunt: 1 cană cu linte, clătită bine și curățată, 3 căni cu apă, 1 frunză de dafin, 1 castravete tăiat mărunt, 1 ardei gras roșu, tăiat mărunt, 1/2 ceapă roșie mică, tăiată mărunt , ¼ cană cu pătrunjel tocat, ¼ cană cu frunze proaspete de mentă tocate, brânză (opțional).
Pentru dressing: ¼ cană cu ulei de măsline, 2 lingurițe cu zeamă de lămâie, 1 linguriță cu muștar, 1 linguriță cu miere sau sirop de arțar, 1 cățel de usturoi, tocat mărunt, sare, piper, puțină coajă de lămâie.
Mod de preparare
Într-o cratiță mare, combinați lintea, apa și frunza de dafin. Se aduce la fierbere la foc mediu-mare, apoi se reduce la foc mic și se fierbe timp de 15 până la 20 de minute sau până când lintea este moale, dar încă puțin fermă.
În timp ce lintea se fierbe, se prepară sosul. Într-un bol mic amestecați uleiul de măsline, coaja de lămâie, sucul de lămâie, muștarul, mierea sau siropul de arțar, usturoiul, sarea și piperul. Scurgeți lintea, scoateți foaia de dafin, clătiți cu apă rece și puneți într-un castron mai mare. Adăugați castravetele, ardeiul roșu, ceapa roșie, pătrunjelul, menta. Amestecați și stropiți cu dressing.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook
- Biden permite Ucrainei să lovească Rusia cu rachete americane cu rază lungă de acțiune
- Când a fost trimis primul email din istorie. Evenimentul, nebăgat în seamă la vremea respectivă
- Alimente și vitamine care pot provoca apariţia pietrelor la rinichi
- Nu toate pensiile vor fi majorate! Cine nu va primi niciun leu în plus
- Adio, românii te aplaudă! Marele actor a plecat dintre noi. A devenit celebru şi cu altă meserie
- Asia Express, Proba care a făcut pe Anca Țurcașiu să țipe de frică:„Să mor eu dacă pot să facă asta! Nu pot...
- Mitul asasinatului de la Sarajevo. O nouă perspectivă propusă de un renumit istoric
- Ultima apariție a Ronei Hartner. Își pregătise deja locul de veci
- Avem testamentul lui Silviu Prigoană. Ce primesc Adriana Bahmuțeanu și celelalte foste soții
- Rugăciunea mamei pentru fiul ei, cea mai puternică binecuvântare
- Ramona Olaru: Vârsta, biografie și detalii fascinante despre asistenta TV