Gospodinele din toate timpurile au folosit fructele de sezon pentru a face mai întâi prăjituri, apoi conserve pentru iarnă. O prăjitură cu iaurt și caise proaspete este unul dintre deserturile copilăriei! Răcoritoare, cu un gust dulce-acrișor, perfectă pentru zilele de vară. Uite cum să o faceți gustoasă și parfumată!
Rețeta pentru cea mai simplă prăjitură cu caise proaspete
Una dintre prăjiturile cu fructe de vară preferate, cea cu caise.
Ingrediente
- 600 g. de făină
- 12 caise spălate
- 8 ouă
- 320 g. de zahăr
- 160 ml de ulei
- 240 g. de iaurt
- Un plic cu zahăr vanilat
- Un plic cu praf de copt
- Sare
- Zahăr pudră, pentru ornat
Mod de preparare
- Cernem făina. Adăugam praful de copt și continuăm să le cernem împreună. În acest fel se vor amesteca.
- Tăiem caisele în jumătăți, le scoatem sâmburele, iar apoi tăiem fiecare jumătate în cate 3-4 cubulețe.
- Pregătim un bol încăpător în care punem ouăle, peste care punem zahărul, zahărul vanilat și un vârf de linguriță cu sare.
- Mixăm la viteza mare. Mixăm energic până când ouăle se deschid la culoare și își triplează volumul, 20-25 de minute, în funcție de puterea mixerului. Cu cât mixam mai mult, cu atât prăjitura va fi mai pufoasă.
- Încălzim cuptorul.
- Adăugam în compoziție uleiul, treptat, în timp ce continuăm să mixăm.
- Punem treptat iaurtul, în timp ce continuăm să amestecăm, până când compoziția devine omogenă.
- Adăugăm făina în tranșe și amestecăm usor, de jos în sus, cu ajutorul unei spatule. Continuăm să punem făina și amestecăm ușor, până la omogenizare și până când obținem o compoziție fermă.
- Pregatim o tavă pentru cuptor în care aranjăm hârtie pentru copt (se udă ușor și se mototolește pentru a fi mai ușor de întins și a nu se prinde.
- Răsturnăm în tavă compoziția pentru prajitură și nivelăm ușor. Distribuim deasupra bucățile de fructe, pe toată suprafața prăjiturii. Apăsăm ușor caisele, ca să intre puțin în aluat.
- Introducem tava în cuptorul încălzit la 180 de grade pentru aproximativ 30 de minute.
Când prăjitura cu fructe trece testul scobitorii, o scoatem din cuptor și o lăsăm să se răceasca complet.
- Pudrăm cu zahar vanilat și porționăm.