Simona Ionescu / Redactor Șef

Cea mai bună prăjitura de vară: cu caise proaspete!

Cea mai bună prăjitura de vară: cu caise proaspete!
Bunicile și mamele noastre ne încântau copilăria cu prăjituri din fructe proasptete, imediat cum acestea se coceau. Prăjitura cu caise era printre preferate: aromată, dulce, foarte gustoasă. Uite cum se face repede prăjitura cu caise proaspete!

Gospodinele din toate timpurile au folosit fructele de sezon pentru a face mai întâi prăjituri, apoi conserve pentru iarnă.  O prăjitură cu iaurt și caise proaspete este unul dintre deserturile copilăriei! Răcoritoare, cu un gust dulce-acrișor, perfectă pentru zilele de vară. Uite cum să o faceți gustoasă și parfumată!

Rețeta pentru cea mai simplă prăjitură cu caise proaspete

Una dintre prăjiturile cu fructe de vară preferate, cea cu caise.

Ingrediente

  • 600 g. de făină
  • 12 caise spălate
  • 8 ouă
  • 320 g. de zahăr
  • 160 ml de ulei
  • 240 g. de iaurt
  • Un plic cu zahăr vanilat
  • Un plic cu praf de copt
  • Sare
  • Zahăr pudră, pentru ornat

Mod de preparare

  • Cernem făina. Adăugam praful de copt și continuăm să le cernem împreună. În acest fel se vor amesteca.
  • Tăiem caisele în jumătăți, le scoatem sâmburele, iar apoi tăiem fiecare jumătate în cate 3-4 cubulețe.
  • Pregătim un bol încăpător în care punem ouăle, peste care punem zahărul, zahărul vanilat și un vârf de linguriță cu sare.
  • Mixăm la viteza mare. Mixăm energic până când ouăle se deschid la culoare și își triplează volumul, 20-25 de minute, în funcție de puterea mixerului. Cu cât mixam mai mult, cu atât prăjitura va fi mai pufoasă.
  • Încălzim cuptorul.
  • Adăugam în compoziție uleiul, treptat, în timp ce continuăm să mixăm.
  • Punem treptat iaurtul, în timp ce continuăm să amestecăm, până când compoziția devine omogenă.
  • Adăugăm făina în tranșe și amestecăm usor, de jos în sus, cu ajutorul unei spatule. Continuăm să punem făina și amestecăm ușor, până la omogenizare și până când obținem o compoziție fermă.
  • Pregatim o tavă pentru cuptor în care aranjăm hârtie pentru copt (se udă ușor și se mototolește pentru a fi mai ușor de întins și a nu se prinde.
  • Răsturnăm în tavă compoziția pentru prajitură și nivelăm ușor. Distribuim deasupra bucățile de fructe, pe toată suprafața prăjiturii. Apăsăm ușor caisele, ca să intre puțin în aluat.
  • Introducem tava în cuptorul încălzit la 180 de grade pentru aproximativ 30 de minute.
    Când prăjitura cu fructe trece testul scobitorii, o scoatem din cuptor și o lăsăm să se răceasca complet.
  • Pudrăm cu zahar vanilat și porționăm.

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre