Simona Ionescu / Redactor Șef

Cea mai cremoasă ruladă cu zmeură și banane, un răsfăț de duminică

Cea mai cremoasă ruladă cu zmeură și banane, un răsfăț de duminică
Această rețetă este una pentru un desert ușor și extrem de aromat. Cui nu îi plac bananele? Dar zmeura? Din fericire, le găsim pe ambele la supermarket și, fructele de pădure, în curând și în piețe.

De ce iubim ruladele? În primul rând pentru că arată senzațional atunci când sunt tăiate felii. Sunt un fel de tort asamblat altfel. avem toate ingredientele unui tort, dar un aspect  de spirală. Chiar dacă am putea crede că e complicat să rulăm, nu este deloc așa. Nu știm cine a avut ideea primei rulade, însă a  gândit bine, și, de foarte mult timp, patiserii și gospodinele îi urmează exemplul.

Ingrediente pentru rulada cu zmeură și banane

Pentru crustă: 8 ouă

8 linguri de zahar pudră

8 linguri de nucă măcinată

2 linguri de făină

1/2 plic praf de copt

Pentru umplutură: 600 ml lapte

5 linguri de zahăr

2 budinci cu aroma de vanilie

125 de grame de unt nesărat

4 linguri de pudră de frișcă

În plus: 5 – 6 banane sau 150-200 de grame de zmeură ( ori ambele, dar atunci împărțiți în mod egal ingredientele

Suc de lămâie dacă adăugați banane

50 de grame de ciocolată albă (poate fi și neagră)

Mod de preparare

Separați albușrile de gălbenușuri. Bateți albușurile spumă cu zahărul pudră până se întărește. Adăugați gălbenușul de ou și bateți scurt la cea mai mică viteză, apoi amestecați manual nucile și făina combinate cu praful de copt. Coaceți în cuptorul încălzit la 200 de grade pentru aproximativ 15 minute. Înveliți crusta coaptă lejer cu hârtie de copt și lăsați să se răcească. Se amestecă budincile în puțin lapte și se fierbe amestecul în laptele rămas. Adăugați untul bătut în amestecul răcit și, la final, frișca pudră și mai bateți câteva minute.

Separați crusta de hârtie și acoperiți cu umplutură. Lăsați puțină umplutură în lateral pentru a acoperi rulada finită. Dacă puneți banane, ungeți-le cu suc de lămâie și aranjați-le pe ambele părți de-a lungul marginilor mai lungi ale coajei, dacă puneți zmeură, întindeți-le pe alocuri pe toată suprafața. Rulați rulada și întindeți-o cu restul de umplutură și stropiți-o cu ciocolată rasă.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre