Cu siguranță veți adora această delicioasă Tartă cu ceapă caramelizată. Dacă vă plac inelele de ceapă, iată un nou preparat cu ceapă. E mult mai sănătos și mai gustos. Poate servi ca aperitiv, dar poate constitui și un fel principal la o masă. Urmăriți mai jos ce ingrediente a folosit pentru cele trei rețete și pașii necesari pentru prepararea acestora.
Ingrediente pentru Tartă cu ceapă caramelizată
3-4 buc. ceapă
1 lingură zahăr brun
50 gr unt
50 ml vin
ierburi aromate
400 gr aluat foietaj
Mod de preparare
Se curăță ceapa și se toacă în rondele mai grosiere. Se pune untul la topit cu foarte puțin ulei, pentru a nu se arde și se adaugă zahărul brun și rondelele de ceapă. Se amestecă ceapa să se caramelizeze pe toate părțile, apoi se adaugă ierburi aromate și vinul și se lasă să fiarbă la foc încet până se evaporă alcoolul. Se transferă ceapa caramelizată cu sos cu tot într-un vas termorezistent și se așazădeasupra o foaie de aluat foietaj. Se înțeapă aluatul din loc în loc pentru a nu se deforma în timpul procesului termic.
Tarta cu ceapă caramelizată se coace la 180 de grade pentru 30-35 de minute. După coacere se lasă să se tempereze și se răstoarnă invers pe un platou, pentru a se vedea frumos rondelele de ceapă.
Sursa: Chefi la cuțite
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook