Simona Ionescu / Redactor Șef

Cea mai șmecheră tocăniță de pui marinat din America Latină. Elementul surpriză care îi dă gustul special

Cea mai șmecheră tocăniță de pui marinat din America Latină. Elementul surpriză care îi dă gustul special
Delicioasă și aromată, tocănița Pollo guisado este o mâncare reconfortantă prin excelență. Această mâncare de pui marinat e populară în țările din America Latină. Un element surpriză îl face deosebit.

Cine poftește la o tocăniță, o poate alege pe cea cu pui marinat, celebră printre locuitorii din țările din America Latină. Se fierbe la foc mic cu cartofi și morcovi într-un sos pe bază de roșii și se servește alături de orez. Gustul este cu totul special.

Zahărul brun îi dă o aromă extraordinară

Populară în țările din America Latină, tocănița de pui marinat (pollo guisado) este un fel de mâncare savuroasă preparată dintr-un pui întreg, tăiat în bucăți, care a fost marinat într-o pastă cu usturoi timp de cel puțin o oră înainte de a fi înăbușit într-un sos bogat, pe bază de roșii.

Elementul surpriză îl constituie zahărul brun, care îi dă o aromă cu totul și cu totul specială. Pollo guisado are o aromă proeminentă de ceapă și usturoi și, spre deosebire de alte tocănițe, un minim de legume. Se consumă întotdeauna alături de orez alb.

Puiul marinat din America Latină, un deliciu

Trucuri de la gospodine

Fiecare gospodină din America Latină are felul său de a găti această rețetă. Rețeta de bază este puiul scos de la marinat în usturoi și oregano, apoi fiert alături de ceapă, cartofi, sare, sos de roșii. Sunt și gospodine care adaugă morcovi, mazăre, diverse ierburi aromatice.

Cel mai bine este ca puiul să stea câteva ore la marinat, dar sunt și bucătărese care îl marinează, apoi îl lasă la congelator de la câteva zile la două săptămâni. Zahărul brun caramelizat care se pune la final, îi dă nu doar culoare, ci și un gust cu adevărat extraordinar.

Unele gospodine folosesc puiul cu tot cu piele, altele o aruncă. Depinde de gustul fiecăruia, preparatul va ieși la fel de bun. Pentru un plus de savoare se poate adăuga și o cană cu dovleac tăiat în cubulețe sau banane mai puțin coapte, decojite și tăiate în felii. De asemenea morcovii mari se pot înlocui cu succes cu baby morcovi.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre