Simona Ionescu / Redactor Șef

Cei mai gustoși și pufoși mucenici moldovenești. Rețeta unică de la cofetăria Claus

Cei mai gustoși și pufoși mucenici moldovenești. Rețeta unică de la cofetăria Claus
Mucenicii, desertul tradițional românesc consumat de toți credincioșii pe 9 martie, de sărbătoarea Sfinților 40 de Mucenici din Sevastia, poartă o încărcătură simbolică profundă, legată de credința creștină și tradițiile populare. Dacă vreți să aveți pe masă cei mai pufoși mucenici moldovenești, alegeți să-i pregătiți după rețeta cofetăriei Claus.

De sărbătoarea Sfinților 40 de Mucenici din Sevastia, martirizați în anul 320 d.Hr., toată lumea așteaptă un desert delicios: mucenicii, un simbol al martiriului și al legăturii cu strămoșii. Iată delicioasa rețetă a cofetăriei Claus.

„Ne-a dat binecuvântarea acum 20 și ceva de ani”

„Furnicuțele” de la cofetăria Claus muncesc de zor pentru a duce la bun sfârșit comenzile de mucenici, având la loc de cinste fotografia unuia dintre marii duhovnici ai României, părintele Iustin Pârvu. „Cel care ne-a dat binecuvântarea acum 20 și ceva de ani. Avem noi un ritual…

Și mai avem o icoană pe care ne-a dat-o înainte să treacă în neființă”, a mărturisit Marilena Adam, supranumită „regina cozonacilor”, patroana cofetăriei Claus.

Ce conțin mucenicii de la cofetăria Claus

„Mucenicii de la Claus conțin aluat de cozonac, dar facem de două tipuri, dulce și de post. Și mai nou, avem cerințe de mucenici Dubai. E un secret… aluatul de cozonac glasat cu ciocolată, cu fistic. (…) Întotdeauna închinăm sfințișorii și trebuie să fii curat și trupește și sufletește atunci când îi faci”, a mai spus Marilena Adam.

După ce mucenicii sunt împletiți sub forma cifrei opt, se vor lăsa la dospit, se ung cu ou și se introduc la cuptor. Se lasă în jur de 15-20 de minute, se scot din cuptor și se lasă la răcit alte zece minute.

Siropul are în compoziție miere, mirodenii și coajă de lămâie

Ulterior mucenicii se însiropează cu un „sirop ce are în compoziție miere, mirodenii, coajă de lămâie”. „Cei clasici îi dăm cu nucă (n.n. care conține scorțișoară, mirodenii și coajă de lămâie) și sunt buni de vândut”, a mai spus patroana cofetăriei Claus.

Cine preferă mucenicii Dubai, trebuie să-i ungă cu ciocolată (la cofetăria Claus se folosește „o ciocolată specială, belgiană, cu lapte), apoi se pune cataiful. Veți gusta mucenici pe care nu-i veți uita niciodată.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri