Simona Ionescu / Redactor Șef

Secretul celui mai bun bulion. Ingredientul bunicii face diferența

Secretul celui mai bun bulion. Ingredientul bunicii face diferența
Deși vremea de afară nu o arată, toamna se apropie cu pași înceți, dar siguri, iar gospodinele se pregătesc să umple cămara. Din care nu va lipsi bulionul. Iată secretul pe care nu-l știați.

Pentru un bulion așa cum doar bunica făcea, trebuie să știți secretul acesteia. Trucul este cu adevărat extraordinar, iar preparatul va fi fantastic.

Gemuri, compoturi, murături și bineînțeles, bulion. Cămara trebuie să fie gata pentru iarnă, iar gospodinele vor începe curând să se întreacă în tot felul de rețete care de care mai extraordinare. Iată și secretul celui mai bun bulion.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti un bulion perfect, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 10 kg roșii proaspete, 3 linguri cu sare grunjoasă, 3 linguri cu zahăr alb, ulei de floarea-soarelui. Nu uitați să adăugați și o ceașcă mică cu vin roșu.

Mod de preparare

Pentru ca bulionul să aibă cel mai bun gust, bunicile vă sfătuiesc să cumpărați doar roșii proaspete și cât mai cărnoase. Spălați-le foarte bine, apoi curățați-le cu atenție. Tăiați roșiile în cubulețe mici și dați-le prin mașina de pasat. E foarte importat să fie separate așa cum trebuie cojile și semințele de pulpă și suc.

Cel mai bun bulion este cel al bunicii

În cazul în care nu aveți o asemenea mașină, puteți să folosiți cu încredere o sită. După ce veți obține sucul, puneți la fiert, dar la foc mic. Adăugați sarea și zahărul și amestecați compoziția cu o lingură, pentru că nu riscați să se prindă de fundul oalei.

Când se pune vinul

După ce bulionul a clocotit de câteva ori, adăugați și vinul. Opriți apoi focul și lăsați oala să se răcească. Va avea o extraordinară culoare de roșu închis. Atunci veți ști sigur că bulionul a fost suficient fiert. Bulionul se va lăsa să se răcească bine, apoi se va pune în borcane. Pentru ca preparatul să nu fermenteze peste iarnă, e important să-i puneți deasupra puțin ulei. Rezultatul este unul pur și simplu spectaculos, așa că iarna poate să bată la ușă.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre