Piftia nu e doar unul dintre preparatele cele mai așteptate din perioada Crăciunului, ci și unul cu uriașe beneficii pentru sănătate. E genial pentru că este cel mai tare colagen natural.
Potrivit specialiștilor, piftia conține mult colagen și lizină, care sunt de ajutor la creșterea masei musculare, la refacere țesuturilor, precum și la rezistența organismului. Puteți face piftie de casă din urechi de porc și picioare de porc și vită, dar la fel de bună și benefică este și piftia de pui, curcan sau pește.
Cum se prepară piftia de porc
Ingredientul principal care face ca piftia să fie delicioasă este usturoiul. Dacă alegeți să faceți piftie de porc, atunci optați pentru bucăți mai grase de carne, dar și puțină carne macră și, bineînțeles, picioare de porc și urechi de porc. Ingredientele de care aveți nevoie sunt: 1 picior de porc, 1 ureche de porc, rasol de porc, carne macră, piper boabe, 1 ceapă, 1-2 morcovi, 1 păstârnac, 1 țelină.
Mod de preparare
Spălați bine carnea, piciorul de porc și urechea și puneți la fiert într-o oală mai mare. După ce luați spuma adăugați toate legumele și lăsați până când carnea și urechea sunt bine fierte. Scoateți carnea din supă și tăiați în bucăți.
În supa care a rămas se pune usturoiul pisat, apoi zeama se trece printr-o sită. Alegeți mai multe castroane, unde puneți bucățile de carne, șorici, ureche, morcov, apoi turnați supa. Puneți la rece pe balcon.
Piftie de pui sau curcan
Pentru a pregăti o minunată piftie de pui și curcan, aveți nevoie de 8 ciocănele, 1 pulpă inferioară de curcan, 2 cepe mai mari, 3 morcovi, țelină, pătrunjel, păstârnac, 1 ardei capia, 2 căpățâni de usturoi, piper, 2 foi de dafin.
Mod de preparare
Spălați bine carnea și puneți la fiert într-o oală mare. Aveți grijă ca apa să fie peste carne cu câteva degete. Luați spuma din când în când apoi adăugați legumele, foaia de dafin și lăsați până când carnea se va desprinde de pe oase.
Scoateți carnea, tăiați după cum doriți și lăsați la răcit, apoi împărțiți în castroane. Când zeama e caldă, puneți usturoiul. Strecurați supa și turnați peste carnea din castron, apoi puneți la rece.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook
- Pensionarii încep anul cu vești proaste. Banii nu le ajung la timp
- Celebru club din Italia, preluat de români. Afacerea e aproape perfectată
- Rusia a anunțat că primul vaccin împotriva cancerului este gata. Uite când este disponibil
- Poșta vine în ajutorul românilor. Facturile la utilități pot fi plătite la factorii poștali
- Călin Georgescu a dat vestea cea mare. Nimeni nu-l poate împiedica să candideze
- Asia Express, Proba care a făcut pe Anca Țurcașiu să țipe de frică:„Să mor eu dacă pot să facă asta! Nu pot...
- Cum a evoluat arta lui Constantin Brâncuși în secolul XX
- Ultima apariție a Ronei Hartner. Își pregătise deja locul de veci
- Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
- Dieta in osteoporoza. Alimente permise și alimente interzise
- Ana Bodea, confesiuni sincere despre carieră, obstacolele din balet și provocările actoriei