Simona Ionescu / Redactor Șef

Cel mai bun colagen natural. Profitați din plin de rețetă în perioada Crăciunului

Cel mai bun colagen natural. Profitați din plin de rețetă în perioada Crăciunului
Unul dintre preparatele iubite de români în perioada Crăciunului este și cel mai senzațional colagen natural, care oferă forță mușchilor și oaselor.

Piftia nu e doar unul dintre preparatele cele mai așteptate din perioada Crăciunului, ci și unul cu uriașe beneficii pentru sănătate. E genial pentru că este cel mai tare colagen natural.

Potrivit specialiștilor, piftia conține mult colagen și lizină, care sunt de ajutor la creșterea masei musculare, la refacere țesuturilor, precum și la rezistența organismului. Puteți face piftie de casă din urechi de porc și picioare de porc și vită, dar la fel de bună și benefică este și piftia de pui, curcan sau pește.

Cum se prepară piftia de porc

Ingredientul principal care face ca piftia să fie delicioasă este usturoiul. Dacă alegeți să faceți piftie de porc, atunci optați pentru bucăți mai grase de carne, dar și puțină carne macră și, bineînțeles, picioare de porc și urechi de porc. Ingredientele de care aveți nevoie sunt: 1 picior de porc, 1 ureche de porc, rasol de porc, carne macră, piper boabe, 1 ceapă, 1-2 morcovi, 1 păstârnac, 1 țelină.

Mod de preparare

Spălați bine carnea, piciorul de porc și urechea și puneți la fiert într-o oală mai mare. După ce luați spuma adăugați toate legumele și lăsați până când carnea și urechea sunt bine fierte. Scoateți carnea din supă și tăiați în bucăți.

În supa care a rămas se pune usturoiul pisat, apoi zeama se trece printr-o sită. Alegeți mai multe castroane, unde puneți bucățile de carne, șorici, ureche, morcov, apoi turnați supa. Puneți la rece pe balcon.

Piftie de pui sau curcan

Cel mai bun colagen natural. Profitați din plin în perioada Crăciunului
Piftia aduce beneficii uriașe organismului

Pentru a pregăti o minunată piftie de pui și curcan, aveți nevoie de 8 ciocănele, 1 pulpă inferioară de curcan, 2 cepe mai mari, 3 morcovi, țelină, pătrunjel, păstârnac, 1 ardei capia, 2 căpățâni de usturoi, piper, 2 foi de dafin.

Mod de preparare

Spălați bine carnea și puneți la fiert într-o oală mare. Aveți grijă ca apa să fie peste carne cu câteva degete. Luați spuma din când în când apoi adăugați legumele, foaia de dafin și lăsați până când carnea se va desprinde de pe oase.

Scoateți carnea, tăiați după cum doriți și lăsați la răcit, apoi împărțiți în castroane. Când zeama e caldă, puneți usturoiul. Strecurați supa și turnați peste carnea din castron, apoi puneți la rece.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri