Vremea rece îmbie orice persoană la o țuică fiartă sau un vin fiert. Aveți acum la dispoziție cea mai bună rețetă din câte există.
Cel mai bun medicament de sezon. Iată rețeta perfectă pentru o țuică fiartă pe care să o savurați cu prietenii
Pentru a pregăti o țuică fiartă care să vă meargă la suflet, aveți nevoie de piper, zahăr, miere, cuișoare și scorțișoară. Există două metode prin care puteți obține preparatul mult dorit. Începeți prin a pune zahăr în ibric și topiți până obțineți zahăr ars, apoi turnați cantitatea de țuică dorită și lăsați să fiarbă.
Țuica va avea o culoare maronie și un gust excepțional. Dacă alegeți cea de-a doua metodă, amestecați zahărul sau mierea cu piper, cuișoare, scorțișoară, turnați în țuică și lăsați vasul pe foc până dă în clocot. Veți avea o țuică aromată, tocmai bună de băut. Țuica fiartă se consumă în cantități mici, de 20-150 ml, înainte de masa de prânz sau dacă urmează să consumați alimente sărate și grase.
Curăță depunerile de colesterol
Potrivit specialiștilor, țuica fiartă are incredibile proprietăți de vindecare a multor afecțiuni. Prin fierbere, vaporia calzi de alcool ajută la dilatarea vaselor capilare și deci la oxigenarea sângelui. De asemenea, consumul de țuică fiartă scade riscul de a face pneumonie. S-a demonstrat că țuica fiartă are și rolul de a reduce infarctul miocardic.
Acest lucru se întâmplă grație unei enzime care curăță depunerile de colesterol de pe artere. Tot studiile au scos la iveală faptul că țuica este bogată și în vitamina A, vitamina B, vitamina C și vitamina D, care ajută ficatul și bila. Tot țuica este cea care e recomandat să fie consumată de persoanele care fac eforturi fizice, pentru că reglează concentrația de glucoză din sânge dar și din mușchi.
Sursă foto: bucataras
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook