Simona Ionescu / Redactor Șef

Cel mai simplu desert de post. Se face în 5 minute

Cel mai simplu desert de post. Se face în 5 minute
O rețetă delicioasă și care se prepară rapid, acesta e visul oricărei gospodine dornice să pună pe masa familiei ceva bun fără să petreacă prea mult timp în bucătărie. Această rețetă se pregătește foarte ușor.

Unul din cele mai simple deserturi de post este o rețetă arăbească. Se numește Tort Sfouf, iar numele se referă la modul în care, după ce e coaptă, se taie prăjitura, în rânduri (dreptunghiuri). Evident, o puteți tăia și altfel. Marele avantaj la acest desert este că se prepară extrem de rapid. Practic, tot ce aveți de făcut e să porniți cuptorul și să pregătiți tava, apoi, rapid, amestecați toate ingredientele.

Acest tort arăbesc simplu, ideal pentru zilele de post, este foarte apreciat pentru culoarea sa frumoasă, galbenă, care provine din turmeric, și pentru aspectul său rustic și simplu. Fiind ușor de preparat, este o prăjitură foarte populară în Liban, fiind adesea servit la întâlniri, ocazii speciale sau pur și simplu ca o gustare zilnică.

Tortul Sfouf este îndrăgit pentru textura sa și pentru faptul că este fără ouă, ceea ce îl face accesibil multora, iar aromele sale subtile de turmeric și griș adaugă un caracter distinct.

Ingrediente pentru desert de post

1 ½ căni făină

1 ½ căni griș

1 ½ căni lapte (vegetal sau nu)

¾ cană ulei (se poate înlocui cu ghee, pentru o aromă mai bogată)

2 lingurițe praf de copt

2 căni zahăr

¾ lingură turmeric (sau chiar mai mult, pentru un gust mai intens)

câteva nuci, pentru topping

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius. Într-un bol mare, amestecați grișul, făina, zahărul, praful de copt și turmericul. Adăugați laptele și uleiul și amestecați bine până obțineți o compoziție omogenă, densă. Tortul se prepară amestecând simplu, cu un tel, nu aveți nevoie de aparate electrocasnice.

Turnați aluatul într-o tavă unsă și bateți ușor tava pentru a elibera orice bule de aer. Adăugați deasupra nucile preferate. Se coace timp de 45 de minute sau până când desertul de post devine auriu. După ce se scoate desertul de post din cuptor, se unge cu sirop de zahăr rece deja pregătit pentru un plus de luciu și aromă.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre