Puteți prepara pesto din orice plantă, dar pătrunjelul are o savoare aparte. Rețeta e delicioasă mai ales alături de preparatele italienești și mexicane. Puteți pregăti pesto pisându-l pur și simplu cu un pisălog, sau folosind un bol și un mixer.
Pur și simplu adăugați ingredientele într-un bol și mixați până devin omogene. Pesto se poate păstra chiar și șase luni, cu condiția să fie transferat într-o tavă pentru cuburi de gheață sau depozitat în recipiente mici de plastic.
Ingrediente necesare
Pentru a pregăti un pesto de pătrunjel gustos aveți nevoie de următoarele ingrediente: 60 g pătrunjel, 1 lingură plină cu nuci de pin, sucul unei lămâi, usturoi, 1 lingură parmezan sau brânză pericono, proaspăt rasă, 4 lingurițe cu ulei de măsline extravirgin.
Mod de preparare
Se pun toate ingredientele într-un bol și se mixează până la omogenizare. Se condimentează după gust, se depozitează într-un recipient din sticlă și se depozitează la frigider.
Specialiștii vă sfătuiesc să nu prăjiți nucile de pin, pentru că veți obține un gust mult mai cremos. Folosiți întotdeauna usturoi, pentru că adăugă un plus de aromă.
Pesto de pătrunjel se poate amesteca cu pastele preferate sau se poate amesteca cu spanac și servit cu garnitură. De asemenea, se poate amesteca cu orice salată și dă acesteia un plus de savoare.
Beneficiile pătrunjelului pentru sănătate
Pătrunjelul posedă acțiuni antimicrobiene și diuretice, care pot ajuta la apariția infecțiilor urinare recurente. Consultați rețetele de ceai de pătrunjel care pot fi folosite pentru a trata infecțiile urinare.
Pătrunjelul poate ajuta la creșterea imunității și la întărirea sistemului imunitar, deoarece este bogat în vitamina C, zinc și vitamina A și conține în plus proprietăți antimicrobiene. Unele studii arată că pătrunjelul este deosebit de eficient împotriva bacteriilor precum Staphylococcus aureus, Bacillus subtilis și Escherichia coli.
Consumul de pătrunjel poate fi benefic pentru diabetici pentru că reglează glicemia și protejează ficatul, grație acțiunii sale antioxidante. Tot pătrunjelul este cel care îmbunătățește tensiunea arterială și tratează retenția de lichide, fiind bogat în potasiu.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook