Simona Ionescu / Redactor Șef

Cele mai bune pricomigdale cu ciocolată ies doar din această rețetă

Cele mai bune pricomigdale cu ciocolată ies doar din această rețetă
Pricomigdalele sunt bezele cu nuci. Sunt foarte iubite de toți amatorii de dulciuri. Și erau la mare modă înainte  să fie detronate de celebrele și coloratele macarons.

Poate rețeta de macarons e mai complicat de preparat acasă, așa că ne rămâne varianta cu pricomigdale. Asortate cu stropi de ciocolată, aceste prăjituri sunt un adevărat răsfăț rafinat. Se topesc în gură, la propriu, iar lista ingredientelor nu este deloc complicată.

Până la urmă, rețeta de pricomigdale în sine e simplă. Chiar și un copil știe să facă o bezea. Sau poate învăța rapid. Aici mai trebuie niște nuci măcinate. Pe care, dacă doriți  o aromă mai exotică, le puteți înlocui cu nici pecan, caju ori fistic. Vă mai trebuie niște ciocolată amară, pentru a face contrast cu dulcele prăjiturilor  și vă puteți apuca de treabă. Iată rețeta preparată de Liana Sabău și publicată pe blogul ei culinar, Pe masa din bucătărie.

Ingrediente pentru pricomigdale cu ciocolată

100g nuci,
2-3 albușuri,
1 priză de sare,
100g zahăr,
1 pachet zahăr vanilat,
50g ciocolată neagră rasă,
50g ciocolată cu lapte sau albă pentru decor,
praf de cacao pentru presărat.

Mod de preparare

Prăjește nucile într-o tigaie fără grăsime. Apoi, ia tigaia de pe foc și lasă nucile să se răcească. După ce s-au răcit, curăță-le de coajă și toacă-le grosier. Un truc pentru a toca nucile: pune-le într-o pungă de plastic și dă cu sucitorul peste ele.

Încinge cuptorul la 140 de g Celsius. Așază hârtie de copt într-o tavă. Bate albușurile cu sarea până se întăresc. Pe urmă, adaugă treptat zahărul și zahărul vanilat, mixând albușurile mai departe până devine o bezea. Adaugă apoi nucile și ciocolată neagră rasă, amestecând ușor cu o lingură de lemn de jos în sus. Eu amestec mereu cu o spatulă de la mixer. Ia cu lingura din compoziție, pune la distanță grămăjoare de pricomigdale pe hârtia de copt  și lasă-le 20 de minute în cuptor. După aceea, scoate-le pe grătarul de prăjituri să se răcească.

Topește pe bain-marie sau la cuptorul cu microunde ciocolata cu lapte sau albă și cu o furculiță, trasează apoi dâre peste fiecare pricomigdală răcită. La sfârșit, presară deasupra praful de cacao.

Sursa: Pe masa din bucătărie

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre