Simona Ionescu / Redactor Șef

Cele mai gustoase și pufoase cornulețe de post cu gem de prune

Cele mai gustoase și pufoase cornulețe de post cu gem de prune
Cu aluat dospit, preparat simplu, cu doar câteva ingrediente și gem de prune delicios, putem prepara Rețeta celor mai gustoase și pufoase cornulețe de post cu gem de prune.

Cornulețele fac parte dintre cele mai îndrăgite deserturi, potrivite a fi servite, mai ales dimineața, alături de un ceai sau o cafea, iar aceste cornulețe de post cu gem de prune sunt spectaculoase. De altfel, cornulețele sunt felurite. Cu la aluaturi fragede, sau dospite și umpluturi de gem, rahat, nucă, sau diverse creme de vanilie, ciocolată, etc.

Printre cele mai simple rețete de cornulețe se numără și rețeta celor mai gustoase și pufoase cornulețe de post cu gem de prune.

Ingrediente pentru cornulețe de post cu gem de prune

Pentru aluat de cornulețe, dospit: 600 gr făină

50 gr zahăr

7 gr drojdie uscată

100 ml ulei

200 ml băutură de soia

1 lingură oțet

1 praf de sare

2-3 lingurițe esență de vanilie

Pentru umplutură: 800 gr gem de prune

1 linguriță scorțișoară, opțional

Mod de preparare

Pentru a pregăti aluatul dospit, începem prin a cerne făina într-un vas și a o amesteca cu drojdia uscată și zahărul. Apoi, turnăm, treptat, uleiul, oțetul, esența și băutura de soia, ușor încălzită și amestecăm bine ingredientele. Presărăm și sare, pe parcurs ce frământăm aluatul. Nu punem sarea de la început șă nu fie la contact cu drojdia, pentru că va influiența negativ activarea drojdiei. Acoperim aluatul pentru cornulețeși îl lăsăm la loc cald 20-25 de minute.

După acest interval, pornim cuptorul la 180 de grade.

Împărțim aluatul în bile de mărimea unei mingi de tenis. Întindem fiecare bilă în câte o foaie subțire, de formă circulară și o crestăm în 8 raze de cerc, realizând astfel 8 forme triunghiulare. Punem câte o linguriță din gemul de prune la baza formelor de aluat și le rulăm către vârf. Așezăm rulourile în tava tapetată cu hârtie de copt, la distanțe de 2-3 cm. Coacem delicioasele cornulețe de post cu gem de prune pentru 30-35 de minute, la 180 de grade, sau până încep să se rumenească ușor.

Sursa: Chefi la cuțite

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre