Simona Ionescu / Redactor Șef

Cele mai sănătoase prăjiturele. Vor fi adorate de copii și adulți

Cele mai sănătoase prăjiturele. Vor fi adorate de copii și adulți
Vreți să îl impresionați pe Moș Crăciun cu niște prăjiturele delicioase și sănătoase? Începeți de pe acum să le preparați.

Cele mai sănătoase prăjiturele conțin mere și scorțișoară. Au gustul iernii și multe fibre din ovăz. Prepararea lor e facilă însă gustul e cel care impresionează cu adevărat. Puteți să lșe includeți în micul dejun în locul clasicului bol cu cereale.

Ingrediente pentru cele mai sănătoase prăjiturele

Ingrediente uscate • 100g fulgi de ovăz

70g făină simplă

1 lingură de seminte de chia

2 linguri scorțișoară

½ linguriță nucșoară măcinată

un praf de sare de mare

Ingrediente umede • 80 ml ulei de cocos, topit

65ml sirop de arțar

65ml lapte la alegere

2 linguri extract de vanilie

1 măr, spălat și tăiat mărunt

Mod de preparare

Într-un bol generos amestecați împreună toate ingredientele uscate. Separat amestecați ingredientele lichide. Tot aici adăugați și merele tăiate cuburi foarte mici. Puteți folosi merele cu coaja pe ele, sau, din contra, o puteți îndepărta. După această etapă, combinați cele două compoziții, amestecați bine să se pătrundă ovăzul cu compoziția umedă. Lăsați să se hidrateze ovăzul cam 20 de minute înainte de a trece la următoarea etapă din prepararea acestor prăjiturici sănătoase și delicioase.

După 20 de minute, folosind, eventual o cupă de înghețată, formați globuri din compoziție și puneți-le la copt într-o tavă tapetată cu hârtie specială. Lăsați suficient loc între ele, în timpul coacerii au tendința să se întindă. Coaceți prăjiturelele sănătoase cu mere și scorțișoară la 170 Grade C timp de 20 de minute.

Sursa: Laura healty vegan recipes

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre