Pur și simplu se topesc în gură și au cea mai incredibilă textură fudgy, aceste trufe de ciocolată realizate doar din trei ingrediente. Acestea sunt, de asemenea, bogate în proteine și sărace în zahăr. Așa cum veți vedea în cele ce urmează, aceste trufe conțin năut. Năutul are, în general, un gust foarte blând, iar atunci când este combinat cu untul de nuci și ciocolata neagră, este total nedetectabil. Dar, datorită lui, aceste trufe au cea mai uimitoare textură și gust, arată Lovely Delites.
În plus, e bine să știți că năutul este o sursă excelentă de proteine, în special pentru cei care urmează o dietă vegană sau pe bază de plante. De asemenea, nu conține gluten și doar adaugă valoare nutrițională generală rețetelor. Ca atare, nu numai că această rețetă cu trufe este ușor de făcut, dar este atât vegană, cât și fără gluten, așa că este potrivită pentru majoritatea stilurilor de viață. De asemenea, este complet personalizabilă, ceea ce înseamnă că puteți folosi orice unt de nuci sau semințe și orice fel de ciocolată doriți.
Cele mai simple trufe de ciocolată – ingrediente
Trufe: 1 conservă de năut
1/2 cană unt de nuci sau semințe (puteți încerca untul de migdale sau de caju, dar și altul care vă place mai mult)
1 cană chipsuri de ciocolată neagră vegană, topite
Pentru acoperire: 1 cană chipsuri de ciocolată neagră vegană, topite
Pudră de cacao (opțional)
Toppinguri opționale:
Fructe de padure sau goji
Fulgi de ciocolată, de nucă de cocos
Nuci, seminșe
Mod de preparare
Pentru început, scurgeți și clătiți o cutie de năut. Apoi, adăugați năutul la robotul de bucătărie împreună cu untul de nuci la alegere. Amestecați năutul și untul timp de aproximativ 1 minut. Între timp, topiți chipsurile de ciocolată neagră. Poate fi necesar să adăugați 1 linguriță de ulei de cocos, astfel încât ciocolata să fie netedă și cremoasă.
Odată ce aveți ciocolata topită, adăugați în robotul de bucătărie cu celelalte două ingrediente și procesați timp de 1-2 minute sau până când ingredientele se omogenizează și se formează un aluat gros. Poate fi necesar să vă opriți și să răzuiți părțile laterale de câteva ori. Apoi, scoateți aluatul și puneți-l pe o foaie de copt și dați la congelator pentru 15 minute. Apoi scoateți din congelator și rulați aluatul în bile netede. Puneți din nou la congelator timp de 10 minute pentru a se întări.
Între timp, topiți ciocolata neagră suplimentară pentru decorul trufelor. Scoateți trufele din congelator și ungeți-le bine cu ciocolată topită, apoi puneți-le înapoi pe foaia de copt, presărați deasupra dopingurile dorite, și dați din nou la congelator pentru a se întări ultima dată. Opțional, în loc să le treceți trufele prin ciocolată topită, puteți înveli trufele în pudră de cacao.
Păstrate la frigider sau congelator, trufele de ciocolată rezistă 3 săptămâni.
Sursa foto: Lovely Delites
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook