Simona Ionescu / Redactor Șef

Cele mai ușoare rețete pentru ouă umplute

Cele mai ușoare rețete pentru ouă umplute
Ouăle umplute sunt foarte apreciate la mesele festive, dar în realitate sunt un aperitiv pe care poți să îl faci ușor, ori de câte ori ți-e poftă. Durează maximum 30 de minute ca să umpli un platou.

Ouăle umplute se consumă repede pentru că sunt gustoase și apetisante. Le stă bine pe un platou frumos, la mese festive.

Cele mai ușoare rețete pentru ouă umplute

Gospodinele fac des aceste aperitive pentru că arată frumos și sun mâncate cu plăcere.

Ouă umplute cu pate

Acest aperitiv se face repede și cu bani puțini.

Ingrediente: 5 ouă, 150 grame pate de porc, 50 grame unt, o lingură mare de muştar şi una de maioneză, câteva fire de mărar proaspăt, sare şi piper.

Mod de preparare: Ouăle se fiert timp de 20 de minute, se lasă la răcit, se cojesc, se taie în jumătate cu un cuţit cu lamelă lată şi se scot gălbenuşurile. Acestea se pasează cu furculiţa şi se amestecă cu pateul, untul, muştarul, maioneză şi condimentele.

Se umplu jumătăţile de ou, şi se ornează după plac cu gogoşari la oţet, măsline, castraveţi muraţi.

Se ornează după preferinţe. De exemplu, se pot orna cu frunze de pătrunjel, boia dulce, gogoșar proaspăt tocat mărunt, ceapă verde tocată mărunt ori cu peștișori de ceapă roșie.

Ouă umplute cu muștar

Ingrediente: 6 ouă; 2 linguri ulei; 1 lingură muştar; 1 lingură mărar tocat; 1 praf de zahăr; sare; 6 măsline.

Mod de preparare: Se fierb ouăle tari, se curăţă şi după ce s-au răcit, se taie în două pe lung. Se scot gălbenuşurile şi se freacă adăugând uleiul puţin câte puţin, apoi sarea, zahărul, muştarul şi mărarul tocat. Se umple fiecare jumătate de albuş cu această pastă şi se garnisesc aceste ouă umplute cu muştar cu câte o jumătate de măslină.

Ouă umplute cu ton

Ingrediente: 6 ouă fierte tare; o conservă de ton în ulei; 3 linguri ceapă tocată foarte fin; 2 căţei de usturoi pisaţi; o linguriţă muştar clasic; 3 linguri maioneză; sare şi piper după gust.

Mod de preparare: Fierbeţi ouăle în apă cu sare, minim 10 minte ca să vă asiguraţi că albuşul şi gălbenuşul sunt tari. Tăiaţi apoi oul în jumătate, puneţi albuşurile de-o parte şi gălbenuşurile într-un alt bol. Fărămițați gălbenuşurile cu furculiţa, adăugaţi tonul scurs de ulei şi restul ingredientelor.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre