Simona Ionescu / Redactor Șef

Cevapcici, o alternativă extraordinară la celebrii mititei. Nu se consumă cu muștar, dar fac spectacol în farfurie

Cevapcici, o alternativă extraordinară la celebrii mititei. Nu se consumă cu muștar, dar fac spectacol în farfurie
Ce e de făcut în zilele de post când pofta de mici vă dă târcoale? Aveți acum la dispoziție o rețetă delicioasă de Cevapcici sârbești.

Cevapcicii sunt un produs specific bucătăriei sârbești și se aseamănă foarte mult cu micii preparați la noi. Există și ceva diferențe…

Ingredientele necesare

În rețeta de mici sârbești de post nu se folosește nici carne, nici bicarbonat, dar după o singură gură luată, veți repeta rețeta mereu. Iar prietenii vă vor aprecia efortul.

Ingredientele de care aveți nevoie pentru a pregăti acest produs mai puțin cunoscut sunt 500 g brânză tofu, 1 ardei roșu mic tocat, aproximativ 100 g pesmet, 2 căței de usturoi pisați, 2 cepe mici tocate, 3 ouă, 4 ciuperci tocate, 2 linguri cu boia ardei (iute sau afumată). De asemenea, mai aveți nevoie de  2-3 linguri cu pătrunjel tocat, sare și piper după gust, 3 linguri cu ulei.

Mici sârbești de post, o alternativă la micii românești

Mod de preparare

Puneți toate ingredientele într-un bol mai mare și frământați foarte bine. Formează apoi micii, dar la jumătate din dimensiunea celor pe care îi face din carne. Se pot face pe grătar sau se pot prăji în tigaie. În mod normal, se servesc zece mici la o porție, pe pat de ceapă tăiată în cubulețe. Pentru un gust cu adevărat fantastic, peste mici se presară ardei iute zdrobit.

Tunischi, prăjitura sârbească care vă lasă gura apă

Cine are invitați și vrea să-i lase fără cuvinte, trebuie să încercaț celebra Tunishi, o prăjitură sârbească pur și simplu fantastică. Ingredientele necesare sunt: 8 ouă, 16 linguri cu zahăr, 8 linguri cu făină, 1 l lapte, 300 g nuci tăiate, 1 borcan cu gem de caise. Pentru ornat mai aveți nevoie de 500 ml frișcă, 100 g ciocolata rasă.

Prăjitura tunischi, curcubeu pe cerul gurii

Mod de preparare

Ungeți o tavă (dacă se poate pătrată) cu ulei și presărați nucile tăiate în bucățele mici. Separați albușurile de gălbenușuri și bateți spumă albușurile. Adăugați opt linguri cu zahăr și două linguri cu gem de caise, amestecați bine și turnați compoziția peste nuci. Introduceți la cuptor pentru 20-25 de minute.

Scoateți tava și lăsați la răcit. Amestecați cele opt gălbenușuri cu restul de zahăr, turnați laptele călduț, puneți făina și amestecați până când compoziția se omogenizează. Puneți crema la fiert la bain-marie și amestecați până se va îngroșa. Luați apoi de pe foc și lăsați la răcit. Ungeți blatul cu gem de caise, turnați crema, puneți frișcă și presărați ciocolată rasă. E atât de bun că nu va mai rămâne nici o bucățică.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre