Simona Ionescu / Redactor Șef

Chec grecesc cu cireșe. Rețeta verii pe care nu o veți uita

Chec grecesc cu cireșe. Rețeta verii pe care nu o veți uita
E vremea cireșelor și momentul în care gospodinele prepară cele mai delicioase deserturi. Ce spuneți de un chec grecesc, bineînțeles cu cireșe? Rețeta e foarte simplă, iar preparatul final un deliciu.

Dacă faceți parte din categoria persoanelor care iubesc cireșele, atunci trebuie să încercați un chec grecesc cu aceste minunate fructe. Iată rețeta gospodinelor din această țară, pe care o veți repeta ori de câte ori simțiți nevoia să vă răsfățați.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti o minune de chec grecesc cu cireșe aveți nevoie de următoarele ingrediente: 500 g cireșe fără sâmburi,150 grame unt, 1 cană cu zahăr brun brut, 3 ouă, 100 ml lapte, 270 g făină. Vă mai sunt necesare 3 linguri cu mălai, 75 g migdale, 1 lingură cu praf de copt, ¼ linguriță cu sare, 1 linguriță cu esență de vanilie, 1 lingură coajă de portocală.

Mod de preparare

Chec grecesc cu cireșe. Rețeta verii pe care nu o veți uita
Cireșele, fructele verii

Scoateți sâmburii din cireșe și puneți-i deoparte, apoi preîncălziți cuptorul. Bateți untul și zahărul împreună la viteză maximă, apoi adăugați ouăle, unul câte unul, până se încorporează și la final puneți și laptele și vanilia.

Dacă amestecul pare ca o maioneză care s-a tăiat, nu vă faceți griji, așa e normal. Continuați să folosiți mixerul până când aluatu devine ușor și pufos. Între timp, cerneți făina, mălaiul și amestecați cele două componente cu praful de copt, migdalele pudră, coaja de portocală și sarea, până se omogenizează. Reduceți viteza mixerului la minimum și adăugați treptat ingredientele uscate, până se încorporează.

La 15 minute după ce ați început coacerea prăjiturii, deschideți rapid cuptorul și adăugați cireșele păstrate

Tapetați o formă de chec cu hârtie de copt și adăugați 12 cireșe fără sâmburi. Păstrați încă 12 pentru a le folosi deasupra. Opriți mixerul, adăugați cireșele rămase și amestecați cu o spatulă. Turnați compoziția în tava pregătită, netezind suprafața cu o spatulă sau cu dosul unei linguri.

La 15 minute după ce ați început coacerea prăjiturii, deschideți rapid cuptorul și adăugați cireșele păstrate, apăsându-le ușor în interior.  Continuați coacerea timp de aproximativ 45 de minute. Folosiți testul scobitorii pentru a fi siguri că aluatul este copt.

Sursă foto: www.kopiaste.org

 

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *