Simona Ionescu / Redactor Șef

Chec umplut cu mere. O rețetă inedită

Chec umplut cu mere. O rețetă inedită
Un chec cu umplutură de mere. O rețetă interesantă care se și prepară repede. Puteți să faceți checul pătrat, cerc sau triunghiular.

Chec știe să facă aproape orice gospodină. Cu stafide, cu lămâie, cu cacao. Cu mere ați încercat? Dar cu varză, carne, ciuperci? Iată o rețetă care poate fi folosită în fel și chip!

Chec umplut cu mere. O rețetă inedită

Chec umplut cu mere, sau alte ingrediente, este foarte interesant. Rețeta am găsit-o la retete-usoare.info.

Puteți pregăti checul cu mere, varză, ouă, ciuperci, carne. Puteți face checul pătrat, cerc sau pur și triunghiular.

Ingrediente

Pentru aluat

  • 200 ml de apă minerală (lapte, chefir, iaurt sau lapte acru);
  • 2 linguri de zahăr;
  • ½ linguriță de sare;
  • 7 gr de drojdie uscată sau 14 gr de drojdie proaspătă;
  • 60 ml de ulei;
  • 300-350 gr de făină.

Pentru umplutură

  • 1 kg de mere;
  • 2-3 linguri de zeamă de lămâie;
  • 2 linguri de zahăr sau după gust;
  • 30 gr de unt.

Mod de preparare

  • Turnați apa într-un vas, adăugați zahăr, drojdie, sare și amestecați.
  • Cerneți făina treptat și amestecați cu lingura. După prima partidă de făină, adăugați ulei și amestecați cât să-l încorporați complet. Frământați aluatul în vas, apoi pe suprafața de lucru. Aluatul final trebuie să fie elastic.
  • Acoperiți vasul cu folie de plastic și lăsați aluatul să dospească timp de 40-60 de minute la loc cald.
  • Curățați merele de coajă și le treceți prin răzătoarea mare sau le tăiați bucăți mici.
  • Transferați merele într-o tigaie, le stropiți cu zeamă de lămâie, amestecați și le înăbușiți timp de 5 minute sub capac.
  • Adăugați zahăr și unt, amestecați și gătiți umplutura timp de încă 5 minute, cât să se evaporeze lichidul. O lăsați să se răcească.
  • Presărați suprafața de lucru cu făină, transferați aluatul și îl lucrați. Îl împărțiți în 7-10 bucăți, în funcție de ce mărime doriți să fie pateurile, și le rotunjiți.
  • Întindeți o lipie, faceți 5-6 incizii pe o jumătate, le acoperiți cu a doua jumătate de aluat și lipiți puțin marginea.
  • Adăugați umplutură în mijloc și o acoperiți mai întâi cu o parte de aluat, apoi cu cealaltă parte și lipiți bine marginea.
  • Ungeți forma de copt cu ulei, așezați pateurile, lăsați checul să se odihnească timp de 10-15 minute, îl ungeți cu gălbenuș bătut cu 1 lingură de lapte și presărați marginea cu mac.
  • Dați forma la cuptorul rece și coaceți checul timp de 30-35 de minute la temperatura de 180°С.
  • Scoateți checul imediat din formă, acoperiți-l cu un prosop și îl lăsați să se răcească complet, apoi îl serviți. Sursa și foto: retete-usoare.info

Rețetă de ciocolată albă cu fructe uscate și cereale, preparată în casă

Chifle Pretzel în sos de brânză cu bere. Rețeta lui chef Adi Hădean

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre