Chifle cu mere, lângă o ceașcuță de cafea ori cu ceai. O idee excelentă pentru un altfel de mic dejun. Aromat și pufos. Merge și la pauza de la ora 17.00.

Chifle cu mere, un mic dejun aromat

Chifle cu mere și scorțișoară, o gustărică aromată. Se pot mânca calde sau reci, ca desert, ca mic dejun sau gustare. Este ușor de făcut.

Ingrediente

Pentru aluat

  • 370 g făină
  • 260 ml lapte
  • 1 linguriţă sare
  • 2 linguri zahăr
  • 1 ou
  • 1 plic drojdie uscată 1
  • lingură unt 82% grăsime

Pentru umplutură

  • 3 mere mari
  • 2 linguri unt topit
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • 3 linguri zahăr brun
  • 1 ou, pentru uns.

 Mod de preparare

  • Se pune pe foc o crăticioară cu 100 ml lapte şi 20 g făină și se amestecă energic cu un tel, până când compoziţia ajunge la consistenţa unei budinci.
  • Când e gata, se lasă la răcit.
  • Separat, se pune în cupa mixerului sau într-un bol făina cernută, sarea, oul la temperatura camerei, drojdia amestecată în prealabil cu laptele călduţ şi budinca răcită.
  • SE amestecă toate ingredientele, apoi se frământă aluatul aproximativ 10 minute, adăugând treptat şi untul moale.
  • Adunați aluatul într-o bilă, pe care o așezați într-un vas uns cu ulei şi se acoperă cu folie alimentară. Lasă la dospit 1h şi 30 de minute.
  • După aceea, se răstoarnă aluatul pe masa de lucru pe care ați presărat făină. Se împarte în opt-zece părți egale.
  • Întindeți câte o bilă de aluat într-o formă ovală. Ungeți cu unt şi puneți în mijloc câte o lingură de mere tăiate bucăţele (călite puţin cu zahărul şi scorţişoara).
  • Sigilați bine marginile şi aşazați chiflele într-o tavă cu hârtie de copt.
  • Lasați-le să mai dospească 30 de minute, apoi unge-le cu ou bătut şi puneți tava în cuptorul preîncălzit la 190 °C, 20-25 de minute.
  • Sunt gata când sunt rumene și miroase frumos.

Un desert fin: budincă de clătite cu cireşe

Secretele lui chef Joseph Hadad pentru o omletă perfectă

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp