Simona Ionescu / Redactor Șef

Cheesecake  cu ciocolată albă, un desert extrem de fin

Cheesecake  cu ciocolată albă, un desert extrem de fin
Dacă sunteți în căutarea unui desert fin și special, atunci puteți pregăti acest cheesecake cu ciocolată albă.

Această rețetă se prepară, ideal, de pe o zi pe alta, deoarece prăjitura are nevoie de timp petrecut la frigider, iar cel mai simplu e să o lăsați să se întărească peste noapte. Rețeta conține cremă mascarpone, însă o puteți înlocui fără probleme cu orice cremă fine de brânză dulce. Sau puteți combina din ambele. În final, trebuie să știți că puteți jongla cu cantitatea de zahăr. Puteți înlocui cu îndulcitor, sau puteți folosi mai puțin, după gust.

Ingrediente pentru Cheesecake  cu ciocolată albă

Baza de biscuiți: •120g biscuiți •60g unt topit •1/2 linguriță esență vanilie

Cremă: •170ml frișcă lichidă neîndulcită rece •250g mascarpone •40g zahăr pudră •100g ciocolată albă topită (calitate superioară)

Topping: •80g ciocolată albă (calitate superioară) •80g frișcă lichidă neîndulcită (nu vegetală)

Mod de preparare

Pentru a prepara blatul de biscuiți, urmați recomandările Andradei care dezvăluie pe blogul său culinar, Quick Goodies  cum a realizat rețeta. Se mărunțesc biscuiții cu ajutorul unui blender, apoi se amestecă cu untul topit și esența de vanilie. Amestecul obținut se adaugă într-o formă de copt (diametrul 20 cm), se presează cu fundul unei linguri, apoi se introduce la frigider până se prepară crema.

Frișca lichidă neîndulcită se mixează 3 – 4 minute (până se obține un aspect „pufos”), apoi se lasă deoparte. Într-un alt vas se mixează la treaptă joasă: crema mascarpone și zahărul pudră, apoi se adaugă ciocolata topită și se mixează până compoziția devine omogenă. Peste amestecul obținut se adaugă cu o spatulă frișca (se amestecă cu grijă, pentru a se păstra textura aerată).

Crema obținută se adaugă peste blatul de biscuiți și se introduce la frigider peste noapte.

„A două zi am pregătit ganache-ul de ciocolată albă: într-un bol, pe baie de aburi, se adaugă ciocolată ruptă bucăți și frișcă lichidă neîndulcită. Se amestecă până compoziția devine omogenă, se lasă 10 minute la răcorit, apoi se adaugă peste cheesecake. Se poate servi cheesecake imediat, sau se poate introduce câteva minute la frigider pentru a se întări ultimul strat”, a mai arătat Andrada.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre