Simona Ionescu / Redactor Șef

Chicken tikka butter masala. Rețetă din bucătăria indiană

Chicken tikka butter masala. Rețetă din bucătăria indiană
Chicken tikka butter masala, este o rețetă din bucătăria indiană, extrem de delicioasă, din carne de pui cu multe condimente ce se întrepătrund perfect într-o explozie de gusturi și arome.

George Soare, hairstylistul preferat al vedetelor a venit la Chefi la cuțite în sezonul 8 cu o delicioasă rețetă de pui indian cu orez basmati, pe care a pregătit-o cu multă pasiune și atent la toate detaliile.

Ingrediente

800 gr pulpe dezosate, garam masala, turmeric, chimen măcinat, chili de ardei roșu, iute și dulce, coriandru măcinat, sare, zahăr brun, 500 gr orez basmati, 400 ml iaurt , 3 buc. ghimbir proaspăt, 2 căpățâni de usturoi, 2 cepe uscate albe, 1 ceapă roșie, 1 legătură de ceapă verde, 70 ml ulei, 50 ml oțet roșu sau alb, 100 gr unt , 400 gr roșii paste , 300 ml smântână lichidă, 1 legatură coriandru verde, 1 legatură mentă, 1 castravete mare, 2 limete

Mod de preparare Chicken tikka butter masala

Într-un bol, se amestecă iaurtul cu garam masala, chimenul măcinat, turmeric, sare, boia de ardei iute, coriandru tocat, zeamă de lămâie, ghimbir răzuit, usturoi pisat și piperul.

Carnea de pui se adaugă în acest amestec, acoperind-o bine pe toate părțile de marinadă. Se acoperă bolul cu o folie alimentară și se dă la frigider pentru 30-40 de minute. După acest interval se prăjesc bucățile de pui în tigaia antiaderentă, unsă cu ulei și unt. Se întorc pe toate părțile până sunt bine rumenite.

În altă tigaie, se pune ulei cu unt și se adaugă ceapa roșie și cea albă, usturoi tocat și se călesc ușor. Se mai presară din condimente și zahărul brun, apoi se adaugă pasta de roșii și smântâna și se amestecă pentru omogenizare. Se fierbe sosul la foc mic, aproximativ 20 de minute. Apoi se adaugă și bucățile de pui rumenite anterior, se mai lasă 10 minute să fiarbă la foc mic, semi-acoperit.

Între timp se pregătește orezul. Se pune orezul la fiert pentru 10 minute și se asezonează cu semințe de cardamon, 2 foi de dafin, 3 cuișoare și un anason stelat pentru un plus de arome. La final se amestecă cu oțet. Chicken tikka butter masala se servește presărat cu puțin pătrunjel proaspăt deasupra.

Sursa: Chefi la cuțite

Scandal în modă. De ce a ajuns o mare casă să își ceară scuze public

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre