Simona Ionescu / Redactor Șef

Chifle umplute, coapte în tigaie. O rețetă simplă și gustoasă, pe care sigur o vei repeta

Chifle umplute, coapte în tigaie. O rețetă simplă și gustoasă, pe care sigur o vei repeta
Aceste chifle pot fi un mic dejun perfect lângă o ceașcă cu ceai sau cu lapte. Sau pot fi servite la masa de prânz sau cină lângă friptură sau salată. Sunt delicioase calde și ușor de făcut.

Din cantitățile pe care vi le prezentăm veți avea 16 chifle. Dacă nu le veți consuma toate odată, puteți să le încălzi la cuptorul cu microunde sau în tigaia de teflon cu capac.

Ingrediente

3 ouă

50 ml ulei

50 g zahăr

3 g drojdie uscată

300 g făină

Mod de preparare

Ingredientele, mai puțin făina, se pun într-un bol si se amestecă cu telul circa 5 minute ca sa se dizolve cât mai bine zahărul și să încorporeze drojdia.

Se adaugă cele 300 g de făină și se amestecă bine cu o spatulă apoi se frământă cu mâna. Se formează o bilă de cocă și se lasă la odihnit în castronul în care ați frământat-o. Acoperiți bolul cu o folie de plastic sau un prosop curat și lăsați la dospit timp de o oră.

Aluatul se întinde cu făcălețul pe lungime, ca o franzelă. Coca se taie apoi în două, tot le lungime. Se întinde iar cu făcălețul și apoi, fiecare felie se taie în 8 bucăți mai mici. Rezultă 16 bucăți de aluat pe care le faceți în palmă sub forma unor bile. Le mai lăsați să dospească așa circa 15 minute.

Fiecare bilă se ia apoi și se pune în interiorul ei niște cașcaval ras sau mozzarella. Se închide și se revine la forma de bilă, pe care o aplatizați pe ambele părți. Se face aceeași operațiune cu toate cele 16 bile, astfel ca la final să aveți 16 chifle delicioase.

Se pun în tigaia încinsă și deasupra se pune capac. La 3 minute se întorc de pe o parte pe cealaltă, până considerați că sunt coapte așa cum vă place. Interiorul se poate testa cu o scobitoare.

Chiflele se pot umple și cu gem sau mere rase, dacă vreți să mâncați ceva dulce.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre