Chipsuri de legume la cuptor. Sunt arătoase și sănătoase

Chipsurile din legume pot fi preparate acasă și sunt o alternativă sănătoasă la chipsurile din cartofi care, de regulă, conțin multă sare, aditivi și conservanți. Copiii vor adora chipsurile din legume pe care gătite în alt mod le-ar respinge.
Secretul rețetelor de chipsuri din legume constă în alegerea legumei și a condimentelor. Chipsurile pot fi mai sărate sau mai picante, depinde de alegerea fiecăruia. Merg foarte bine cu un pahar de bere sau vin, dar și ca garnitură la griptură.
Aceste chipsuri din legume au un conținut mai ridicat de ulei care contribuie la obținerea texturii lor crocante. Însă pe lângă metoda gătirii cu ulei (prăjite în baie de ulei încins), le puteți prepara și în cuptor, o metodă mai sănătoasă și chipsurile se rumenesc mai bine.
Se pot face chipsuri din cartofi, sfeclă roșie, morcovi, cartof dulci, dovleacc, gulie, țelină, păstârnac și altele.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook