Simona Ionescu / Redactor Șef

Ciocolată de casă în 2 culori. Dulcele care aduce magia Crăciunului

Ciocolată de casă în 2 culori. Dulcele care aduce magia Crăciunului
Am intrat în postul Crăciunului și numărăm zilele până ce vom sărbători așa cum se cuvine Nașterea Domnului. Moment în care de pe mesele noastre nu trebuie să lipsească preparatele speciale.

În zilele de Crăciun, nimic nu se poate compara cu o ciocolată făcută în casă. Dar nu orice fel de ciocolată, ci una în două culori, al cărei gust este cu adevărat desăvârșit

Ciocolată de casă în 2 culori. Dulcele care aduce magia Crăciunului

Cine dorește ceva cu totul deosebit pentru cele mai frumoase zile de sărbători poate încerca un preparat deosebit, care se face extrem de repede și este bucuria celor mici: ciocolata de casă în două culori.

Pentru obținerea ciocolatei aveți nevoie de următoarele ingrediente: 500 g lapte praf, 500 g zahăr, 1/2 cană cu apă, 200 g unt, 5-6 linguri cu cacao, 1 esență de vanilie, nuci, fistic, stafide (opțional), puțin ulei.

Mod de preparare

Pentru început, frecați untul până devine cremos. Împărțiți în două, întindeți pe masă de lucru 4 folii de plastic sau celofan și ungeți cu ulei. Amestecați într-un bol mare 250 g lapte praf cu cacao, iar în alt bol puneți restul de lapte praf.

De asemenea, într-o oală puneși zahărul cu apa și lăsați să se topească. Când compoziția începe să fiarbă, lăsați un minut, apoi turnați jumătate din sirop peste laptele cu cacao și amestecați. Ulterior, adăugați jumătate de unt. Când acesta e topit, veți vedea că se va îngroșa. Frecați untul până când compoziția e omogenă.

În acest moment o puteți așeza pe cele patru folii. Siropul îl mai încălziți puțin și turnați peste restul de lapte praf, apoi adăugați esența de vanilie și omogenizați.

Pentru un gust fantastic, presărați stafide sau nuci

Ulterior puneți untul și amestecați bine apoi împărțiți ciocolata albă în patru peste foile cu cacao și folosind degetele trecute prin ulei, întindeți foaie deasupra. Lăsați un sfert de oră pentru a se răcori ciocolata. Puteți presăra apoi stafide, sau nuci. Ciocolata se păstrează la frigider.

Sursă foto: bucataras

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre