Simona Ionescu / Redactor Șef

Ciorbă de fasole neagră cu avocado și lime în stil mexican. Rețeta lui chef Nicolaie Tomescu

Ciorbă de fasole neagră cu avocado și lime în stil mexican. Rețeta lui chef Nicolaie Tomescu
Pentru rețeta de azi vă propunem o Ciorbă de fasole neagră cu avocado și lime în stil mexican care poate fi pregătită atât în varianta cu carne, dar și fără.

Chef Nicolaie Tomescu: Când vine vorba de fasole uscată, pot spune că tata și bunica făceau cea mai bună fasole, indiferent ce fel era, ciorbă, iahnie ori fasole frecată. Îmi aduc aminte că la noi în casă, atunci când se făcea fasole, trebuiau să scoată oala mare din cămară, una de vreo 15 litrii. Era atât de amuzant, că de fiecare dată când vedeam oala aia roșie smălțuită, știam ce urmează.

Dar astăzi facem o ciorbiță cu influențe mexicane, ușor picantă, mai consistentă, servită cu cuburi de avocado și aromată cu lime. Un deliciu căruia nu i-au putut rezista nici cei mai mofturoși din casă. Așadar vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și pentru modul de preparare explicat pas cu pas. Cum facem Ciorbă de fasole neagră cu avocado și lime în stil mexican?

Ingrediente pentru Ciorbă de fasole neagră cu avocado și lime în stil mexican

2 conserve de fasole neagră boabe

200 g morcovi

150 g păstârnac

150 g țelină rădăcină

1 ardei capia

o ceapă albă

3-4 căței de usturoi

50 ml ulei vegetal

500 g pulpe de pui

400 g roșii cuburi în bulion

1 linguriță fulgi de chilli (Opțional)

1 lingură de boia

sare si piper după gust

1/2 linguriță oregano uscat

câteva frunze de cimbru

2 buc avocado

2 buc lime

Pentru a afla modul de preparare al acestei rețete de Ciorbă de fasole neagră cu avocado și lime în stil mexican, urmăriți, mai departe rețeta pe site-ul lui Chef Nicolaie Tomescu.

Sursa foto: www.chefnicolaietomescu.ro

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre