Alexandrina Kiosa, din Iași, în vârstă de 83 de ani, a reușit să-i impresioneze pe carismaticii jurați din sezonul 8 „Chefi la cuțite”, de la Antena 1 cu preparatele sale pline de gustul românesc, mult îndrăgit, dar mai ales cu a sa Ciorbă de pasăre cu tăiței de casă.
Ciorbă de pasăre cu tăiței de casă – Ingrediente
10 pulpe inferioare (ciocănele)
2 cepe
2 morcovi
1 ardei gras roșu
1 ardei gras galben
mărar verde + pătrunjel + leuștean (câte o legătură din fiecare)
1 l borș
2 l apă
smântână de gătit
Pentru tăiței de casă: 2 ouă
300 gr făină
sare
Mod de preparare
Pentru ciorba de pasăre cu tăiței de casă, se pun pulpele de pui la fiert într-un vas cu apă rece. În momentul când supa începe să clocotească, se spumuiește de 2-3 ori. Între timp, se prepară tăițeii de casă și se curăță și se toacă cubulețe ceapa, rădăcinoasele, ardeii.
Pentru tăițeii de casă, se amestecă făina cu puțină sare și se încorporează cele două ouă. Se frământă un aluat care se întinde în foaie subțire pe masă, se presară multă făină și se taie în fâșii subțiri. Se lasă tăițeii la uscat până le vine rândul să fie adăugați în ciorbă.
După 15 minute de fiert pulpele de pui, se pune zarzavatul. Se lasă la fiert până când carnea și zarzavatul sunt aproape gata. Se încearcă cu furculița. Se adaugă borșul, se lasă la clocotit puțin, timp în care carnea va prinde un gust mai bun, apoi se adaugă tăițeii de casă. Se adaugă sare, după gust.
Când tăițeii sunt gata fierți, se stinge focul. Se toacă mărar, pătrunjel și leuștean și o frunză de mărar uscată. Se adaugă la final, în ciorba de pasăre cu tăiței de casă.
Sursa: Chefi la cuțite
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook