E delicioasă și surprinzătoare această Ciorbă din ciuperci pleurotus, preparată de Lucian Barna. I se mai spune și Ciorbă de burtă falsă, pentru că e o rețetă adaptată după clasica ciorbă de burtă.
Rețetă de ciorbă din ciuperci pleurotus – Ingrediente
1 buc. ceapă alba, mare, 4 buc. morcovi mari, 1 buc. țelină rădăcină, 2 căpățâni usturoi, 2 buc. ardei iute, 1 borcan mic de gogoșari în oțet, 5 ouă, 600 gr smântână, 5 felii de pâine toast, albă, 100 ml ulei, 3 linguri oțet de struguri, 1.500 gr ciuperci pleurotus, proaspete, sare de mare
Mod de preparare
Se curăță ceapa, țelina și morcovul, se taie mărunt și se pun la fiert într-o oala de 3 litri, cu apă. Se curăță și se taie ciupercile pleurotus, pe lungime, subțire, astfel încât sa semene cu fâșiile din burtă de vită, după care se pun și acestea la fiert. Codițele nu se vor adăuga, pentru că rămân tari.
Se dau pe răzătoarea mică cei 3 morcovi și se călesc în ulei pentru a da culoare la final ciorbei, dar și gust delicios. Usturoiul se curăță și se toacă fin, iar gogoșarii în oțet se taie în fâșii. Gălbenușurile de la 5 ouă se amestecă cu 500 gr de smântână și usturoiul tocat. Se taie ardeiul iute în felii subțiri pe diagonală și se păstrează pentru servire. Două felii de pâine albă toast se vor prăji ușor.
După ce au fiert ceapa, morcovul și țelina se strecoară supa de legume, transferând lichidul într-o oală mai încăpătoare. Se scurg ciupercile de la fiert si se adaugă în oala cu supa de legume. Pregătim dressingul ciorbei în bolul în care se află amestecul de smântână cu gălbenușurile de ou și usturoiul. Cu un polonic se ia din supă și se toarnă amestecând ușor în bol. Apoi se adaugă acest amestec în ciorba de ciuperci de pe foc.
Când se toarnă dressingul în ciorbă se va trece prin sită, pentru a elimina usturoiul. Se adaugă sare după gust și o lingură de oțet. La final se adaugă în ciorbă morcovul răzuit și ușor călit.
Cum se servește ciorba de ciuperci pleurotus
Într-o farfurie adâncă se pune un polonic de ciorbă cu multe ciuperci, după care se mai pune un polonic cu supă, iar deasupra se pune un polonic cu morcovi rași. Apoi se presară gogoșarul tăiat în fâșii.
Pâinea toast prăjită se taie în triunghi și se pune o linguriță de smântână, iar peste smântână se așază trei felii subțiri tăiate în clin, de ardei iute. Acest cruton de pâine cu smântână se așază pe marginea farfuriei.
Sursa: Chefi la cuțite
Nicu Covaci și celebra trupă „Phoenix”. Povestea unor tineri care au declanșat fenomenul folk al anilor 70
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook