Brânza feta realizată în mod tradițional este mai sănătoasă decât brânza din lapte de vacă. Asta pentru că e mai ușor de digerat, are potențial alergic mai mic și generează mai puțină inflamație în organism, ceea ce înseamnă că este o varianta mai bună decât telemeaua de vacă, în special pentru persoanele care suferă de intoleranță la lactoză.
Conform Doc.ro, brânza feta „întărește sistemul osos – calciul menține oasele sănătoase și le sporește densitatea. Pentru că oasele tale să beneficieze de pe urma calciului din brânza feta, consumă această brânză alături de alimente alcaline precum pătrunjelul, spanacul sau dovlecelul”.
De asemenea, mai arată sursa citată, feta „fortifică sistemul imunitar – brânza feta conține histidina, o proteină care, în combinație cu vitamina B6, și ea prezentă în acest tip de brânză, se transformă în histamină. Consumul ocazional de brânză feta, asociat cu o alimentație bogată în antioxidanți, asigură o sănătate de fier. Mai mult decât atât, brânza feta conține și probiotice, un alt aliat al sistemului imunitar”.
Ingrediente pentru clătite pufoase cu brânză feta
ouă – 4
făină – 1 2/5 căni (340 g)
praf de copt – 1
sare – 1 linguriță
lapte – 2 cești (500 ml)
ulei – 6 linguri
brânză feta – 3,5 oz (100 g)
Mod de preparare
Amestecați într-un castron făina cernută, sarea și praful de copt. Separăm albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat până devin pufoase. Se amestecă gălbenușurile bătute cu laptele, separat. Adăugați amestecul de de ouă cu ingredientele uscate cu o spatulă. Ultimele se adaugă albușurile bătute și amestecați încet și cu grijă până când cele 2 amestecuri se combină într-un aluat pufos. Adăugați brânza feta mărunțită și amestecați-o cu grijă.
Încingeți o tigaie cu un strat antiaderent, ungeți-o cu puțin unt, turnați 1/2 cană din amestec și întindeți-o rapid pe fundul tigăii agitând-o. Odată ce încep să se formeze bule pe suprafața clătitei, răsturnați-o pe partea cealaltă și prăjiți pentru scurt timp. Serviți calde, cu dulceața preferată.
Sursa: Tasty Craze
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook