Simona Ionescu / Redactor Șef

Conservele de pește transformă o masă banală într-un adevărat festin. Ce spuneți de un kulibiac de somon?

Conservele de pește transformă o masă banală într-un adevărat festin. Ce spuneți de un kulibiac de somon?
Fie că sunt cu pește sau carne, conservele reușesc să ne ajute să preparăm rețete cu adevărat extraordinare. Iată câteva exemple.

Unii sunt contra conservelor, alte pro, dar un lucru e sigur. Conservele cu carne sau pește ne pot scoate din impas.

Nu se compară cu o bucată de carne sau pește proaspăt, dar puteți pregăti bunătăți folosind conservele. De exemplu, dacă aveți în cămară simple crochete de somon, veți putea surprinde invitații sau familia cu un preparat fantastic.

Tot ce trebuie să faceți este să adăugați lămâie, cimbru și puțin muștar Dijon, apoi să le prăjiți folosind ulei de măsline. În timp ce acestea sunt pe foc, pregătiți repede un sos pe bază de smântână. Servite cu acesta, crochetele de somon sunt un deliciu.

Paste cu somon, pentru o cină în doi

Paste cu somon, cum n-ați mâncat niciodată

Pentru o seară perfectă, alături de persoana iubită, puteți încerca o altfel de rețetă de paste cu somon. Pentru început, pregătiți un pesto de măsline, folosind măsline fără sâmburi, busuioc, usturoi, ulei de măsline și roșii uscate.

Se călesc câțiva căței de usturoi într-o tigaie, apoi adăugați pesto și somonul din conservă. Lăsați câteva minute, apoi puneți roșii cherry pe care le tăiați în jumătate și paste (fusilli dacă doriți), care înainte au fost fierte. Puteți să mai puneți și puțin ulei de măsline dacă sunt prea uscate.

Excelenții burgeri cu somon

Dacă până acum v-ați oprit doar la burgerii clasici, atunci a venit momentul să-i încercați și pe cei cu somon la conservă. Amestecați somonul cu pesmet, adăugați mărar, lămâie, pătrunjel și capere. Aveți două posibilități: fie îi prăjiți în tigaie, fie îi puneți grătar. Indiferent ce metodă veți alege, vor fi extraordinar de gustoși.

Kulibiac de somon, un preparat pentru toate gusturile

Dacă aveți poftă de ciorbă de pește, dar nu aveți nimic proaspăt în frigider, puteți folosi tot somon din conservă, alături de cartofi, mazăre, multă lămâie și ierburi aromate, pentru un gust perfect.

Kulibiac de somon pentru toate gusturile

O rețetă mai puțin cunoscută dar foarte gustoasă este cea de kulibiac de somon. Tot ce trebuie să faceți este să amestecați peștele cu orez, ciuperci și spanac și să înveliți totul într-o foaie de patiserie. Veți reuși să-i uimiți pe toți cu produsul obținut.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre