Simona Ionescu / Redactor Șef

Corn Dog în crustă din fulgi de porumb. Rețeta lui chef Nicolai Tand la Super Neatza

Corn Dog în crustă din fulgi de porumb. Rețeta lui chef Nicolai Tand la Super Neatza
În ediția din 16 februarie 2022 de la Super Neatza cu Răzvan și Dani, chef Nicolai Tand a preparat și o rețetă de Corn Dog în crustă din fulgi de porumb.

Este foarte interesantă această rețetă de Corn Dog în crustă din fulgi de porumb. Interesantă este compoziția în care se răsfață crenvurștii, preparată din mălai cu făină de grâu, ouă, lapte și sana, dar și puțin parmezan. Iar crusta este din fulgi de porumb, foarte gustoasă și crunchy.

Rețetă de Corn Dog – Ingrediente

500 gr crenvurști

250 gr fulgi de porumb

250 ml lapte

250 gr sana

200 gr făină de porumb( mălai)

1oo gr făină de grâu

1 ou mare

30 ml ulei

sare și piper

2 gr bicarbonat de sodiu

50 gr parmezan răzuit

ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Modul de preparare al rețetei de față este asemănător cu modul de preparare al șnițelelor clasice. Însă, compoziția prin care se vor trece crenvurștii înainte de prăjire este una specială. Se începe cu prepararea amestecului de ingrediente pentru crenvurști.

În recipientul unui blender, sau al unui mixer, se adaugă un ou, uleiul, laptele și sana. Se amestecă bine ingredientele până când se obține o compoziție omogenă. Apoi, se adaugă mălaiul, sarea și piperul și se lasă compoziția la odihnit aproximativ 30 de minute. În acest interval de timp mălaiul se va hidrata și ne vom da seama ce cantyitate de făină mai trebuie adăugată pentru a obține o textură necursivă, care să stea pe crenvurști. Adăugăm făina și parmezanul răzuit și amestecăm din nou compoziția.

Punem o tigaie cu ulei la încins. Într-un bol, sfărâmăm fulgii de porumb. Înfigem țepușe de frigărui în crenvurști, îi trecem prin compoziția din amestecul de ingrediente astfel încât să se glazureze uniform pe toate părțile. Apoi îi tăvălim prin fulgii de porumb și îi scufundăm în uleiul încins. Îi rumenim frumos pe toate părțile și îi scoatem pe platouri cu prosoape de hârtie absorbante.

Servim delicioșii Corn Dog cu sos de muștar și ketchup, sau cu diferite sosuri picante.

Sursa: Neatza cu Răzvan și Dani

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre