Nimic nu e mai bun decât desertul făcut în casă, cu ingrediente proaspete. O rețetă simplă, la îndemâna oricui este cea pentru crema de zahăr ars.
Crema de zahăr ars. Rețeta bunicii
Ingrediente
- 8 ouă
- 250 g zahăr
- 1 litru de lapte
- 1 plic zahăr vanilat
- 10 linguri zahăr pentru caramel
Mod de preparare
Cele 10 linguri de zahăr se pun în cratiţă la foc mic pentru a se carameliza şi se amestecă continuu până ce s-a topit zahărul. Se acoperă uniform pereţii cratiţei şi se lasă la răcit.
Se amestecă ouăle, laptele, zahărul şi vanilia. Compoziţia rezultată se toarnă în cratiţa cu zahărul ars. Se pune la cuptor la foc mic timp de 45 de minute, până ce se întăreşte crema.
Cratiţa cu crema de zahar ars se scoate de la cuptor şi se lasă la răcit. Compoziţia rezultată se scoate pe un platou, se pune la rece pentru 50 de minute. Ornează crema de zahar ars cu frunze de mentă şi serveşte-o rece. Unele gospodine dau un plus de aromă punând în compoziție coajă de portocală rasă ori tăiată cubulețe.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook