Acum depinde cât de mult vă gândiți la calorii, dar această rețeta de Crochete de pui cu cartofi și cașcaval este cu adevărat delicioasă. Copiii o vor adora, dar și adulții se vor bate pe ultima bucată.
Rețeta Crochete de pui cu cartofi și cașcaval – Ingrediente
500 gr piept de pui
2 cartofi mari, roșii
200 gr cașcaval afumat
1 ceapă roșie
2 căței de usturoi
1 legătură de pătrunjel verde
sare și piper
3 ouă
150 gr făină
200 gr pesmet
ulei pentru prăjit
Mod de preparare
Punem cartofii la fiert, în apă rece cât să fie acoperiți. Îi lăsăm să fiarbă doar până se pătrund ușor la testul cu furculița. Îi lăsăm să se răcească, îi curățăm și îi dăm pe răzătoare. Fierbem și pieptul de pui în apă cu sare, apoi îl scurgem, îl lăsăm să se răcească și îl tocăm mărunt. Amestecăm pieptul de pui cu cartofii. Adăugăm și cașcavalul răzuit, ceapa roșie tocată mărunt, usturoiul răzuit și verdeața tocată. Omogenizăm bine compoziția și formăm din ea crochetele, sub formă unor chiftele mai alungite.
Amestecăm 3 ouă cu sare și piper. Adăugăm și o lingură de făină. Trecem crochetele mai întâi prin făină, apoi prin amestecul de ouă și la final prin pesmet. Le scufundăm în baie de ulei încins și le rumenim rapid, pe toate părțile. Avem grijă la intensitatea focului să fie peste medie, așa încât crochetele să se rumenească rapid, așa încât să nu aubă timp cașcavalul să se topească. Scoatem delicioasele crochete de pui cu cartofi și cașcaval pe prosoape de hârtie, absorbante și le lăsăm să se tempereze. Le servim alături de sosurile preferate, sau de dicverse salate.
Sursa: Chefi la cuțite
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook