Crochete de cartofi cu cașcaval și sos de smântână. Garnitură uimitoare

Crochete de cartofi cu cașcaval și sos de smântână. Garnitură uimitoare
Crochetele de cartofi cu cașcaval, o garnitură perfectă pentru o farfurie cu carne la grătar, dar nu numai.  Este un fel de mâncare simplu, dar foarte popular în rândul bucătarilor.

Crochete de cartofi cu cașcaval și sos de smântână este un aperitiv sau poate fi o garnitură excelentă pentru cărnurile rumenite la grătar. Sunt delicioase atât fierbinți, cât și reci.

Crochete de cartofi cu cașcaval și sos de smântână. Rețeta

Bulete su crochete de cartofi poate fi o garnitură excelentă într-o farfurie cu mici cârnăciori sau alte cărnuri rumenite pe grătar. Însă, dacă mai puneți și o bucată de cașcaval în mijloc, iese un deliciu de garnitură.

Ingrediente

Pentru compoziția de cartofi

  • 5-6 cartofi;
  • 100-120 g de bacon;
  • 200 g de cașcaval;
  • o lingură de smântână fermentată;
  • sare, piper negru măcinat, pătrunjel proaspăt — după gust
  • ulei pentru prăjit.
  • 2 ouă;
  • puțină făină;
  • puțin pesmet.

Pentru sosul de smântână

  • 200 g de smântână fermentată;
  • 2-3 căței de usturoi;
  • pătrunjel proaspăt — după gust;
  • sare, piper negru măcinat — după gust.

Mod de preparare

  • Curățați cartofii și tăiați-i în bucățele. Fierbeți-i până vor fi gata, după care scoateți-i din apă și pisați-i cu zdrobitorul pentru piure până veți obține o compoziție omogenă.
  • Tăiați mărunt baconul.
  • Mărunțiți pătrunjelul.
  • Adăugați baconul, pătrunjelul, smântâna fermentată, sare și piper negru măcinat după gust în piureul de cartofi. Amestecați foarte bine.
  • Tăiați cașcavalul în fâșii groase, cu lungimea de 5-6 cm.
  • Modelați turtițe ovale din piureul de cartofi. Puneți câte o fâșie de cașcaval în mijlocul fiecăreia dintre ele, după care modelați-le sub formă de bastonașe, acoperind complet fâșiile de cașcaval din mijlocul lor.
  • Mai întâi tăvăliți bastonașele obținute prin făină.
  • Apoi scufundați-le prin ouăle bătute și tăvăliți-le prin pesmet.
  • Prăjiți bastonașele într-o cantitate mare de ulei încins pe toate părțile, până se vor rumeni.
  • Pregătiți sosul. Puneți smântâna fermentată, pătrunjelul mărunțit și usturoiul trecut prin presa de usturoi într-un bol potrivit. Adăugați sare și piper negru măcinat după gust. Amestecați foarte bine.
  • Serviți crochetele de cartofi, umplute cu cașcaval, cu sosul obținut. Sursa: retete-usoare.info.ro

Bulete de cașcaval. Rețetă rapidă

Cartofi fondanți, rumeni și crocanți. Rețeta englezească