Simona Ionescu / Redactor Șef

Cu siguranță, cel mai gustos preparat al acestei toamne. Șnițelele vegane se topesc în gură

Cu siguranță, cel mai gustos preparat al acestei toamne. Șnițelele vegane se topesc în gură
Dacă faceți parte din categoria persoanelor care pun șnițelele în top, ce spuneți dacă le-ați încerca și pe cele din varză?

Dacă nu consumați carne sau pur și simplu simțiți nevoie să reinventați șnițelele, e momentul să optați pentru cele din varză. Iată cât de rapid se prepară și cât de bune pot fi.

Cu siguranță, cel mai gustos preparat al acestei toamne. Se topesc în gură

Sunt puțini cei care au auzit de șnițelele din varză, dar odată ce vor gusta această minunăție de preparat culinar, vor mai cere încă o porție. De ce sunt atât de bune? Pentru că sunt foarte moi, extraordinar de gustoase și le puteți umple cu tot ce vă poftește inima, de la șuncă și cașcaval, parizer, ciuperci, pui sau orice ce altă carne. Și foarte rapid de preparat.

În cazul în care doriți să le pregătiți doar cu cașcaval, nu trebuie decât să le împăturiți sub forma unui plic și să le prăjiți în tigaie. Cu siguranță, nu vă veți mai sătura. Le puteți pregăti și în două etape. La început rezolvați cu pliculețele cu umplutură apoi le puneți la frigider. Înainte de masă, le puneți în tigaie și le prăjiți. Simplu și delicios.

Mod de preparare

Pentru a pregăti minunatele șnițele din varză, aveți nevoie de o varză proaspătă, cașcaval, făină, 2 ouă, ½ pahar de lapte sau frișcă lichidă, pesmet, sare și piper după gust. Pentru început, se va îndepărta cotorul verzei, se așează într-o cratiță și se pune apă și sare și se pune la fiert.

Dacă vreți să faceți o cantitate mai mică de șnițele, atunci scoateți câte foi credeți că aveți nevoie și așezați pe foc. Trebuie să fiți foarte atenți să fierbeți varza până când e moale, pentru că șnițelele se prăjesc foarte repede și riscați să nu se gătească așa cum scrie la carte. Tăiați feliile de cașcaval mai groase și bateți ouăle cu sare și o jumătate de pahar cu lapte sau frișcă.

Puneți în aluat cașcaval

Pentru a pregăti aluatul pentru pane se bat două ouă cu o jumătate cu pahar cu lapte și puțină sare și se adaugă făină până când aluatul are consistența smântânii. Ca să aibă un gust și mai bun, puneți în aluat cașcaval ras, usturoi zdrobit, verdeață tocată mărunt, condimente. Foile fierte se vor înmuia în aluatul pane și se vor prăji în ulei încins. Sunt gata când se rumenesc. Scoateți pe șervețele ca să fie absorbit uleiul în exces.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre