Simona Ionescu / Redactor Șef

Cum îi convingi pe toți să mănânce și fructe la masa de Crăciun: le faci un dressing de portocale, miere și scorțișoară

Cum îi convingi pe toți să mănânce și fructe la masa de Crăciun: le faci un dressing de portocale, miere și scorțișoară
Salata de fructe de Crăciun amestecată cu un dressing de portocale, miere și scorțișoară este desertul care va impresiona invitații. Serviți salata într-un platou cu conturul unui brad și veți avea o imagine cu succes garantat.

Salata de fructe pentru Crăciun cu dressing de portocale, miere, scorțișoară și nucșoară nu trebuie să lipsească de pe masa de sărbătoare. Rețeta se prepară imediat și este un deliciu!

Ingredientele necesare

Acest desert delicios va fi pe placul micuților care o pot servi dintr-un bol drăguț. Fructele dulci sunt echilibrate cu un dressing făcut din suc proaspăt de portocale, miere și condimente de sezon. Se poate consuma în orice moment al zilei, chiar și la micul dejun.

Pentru a pregăti această delicatesă, aveți nevoie de struguri verzi, kiwi, mere, ananas, semințe de rodie, zmeură sau căpșuni. Dacă faceți salata cu o zi, două înainte de ziua de Crăciun, folosiți un truc pentru ca fructele să rămână proaspete.

Truc pentru ca fructele să rămână proaspete

Puneți câteva lingurițe cu suc de lămâie într-un litru de apă rece și introduceți fructele. Ulterior le scoateți, le puneți pe un prosop curat de bucătărie și sunt gata de utilizare! Aranjați salata de fructe într-o tavă de tort în formă de pom de Crăciun.

La început, așezați în straturi toate fructele verzi, iar fructele roșii și steluțele de ananas le utilizați ca „decor” pentru brad. Ulterior, turnați dressing-ul peste fructe. Sau, pur și simplu, amestecați fructele cu sosul și serviți-le în cel mai frumos bol. Această rețetă ușoară de salată de fructe de Crăciun va fi cu siguranță o bucurie pentru familie și invitați.

Cum se face dressingul de portocale

Cum îi convingi pe toți să mănânce și fructe la masa de Crăciun: le faci un dressing de portocale, miere și scorțișoară
Salata perfectă pentru Crăciun cu beneficii uriașe pentru sănătate

Pentru a prepara dressing-ul de portocale, aveți nevoie de 3-4 portocale, 2 linguri cu miere și ½ linguriță cu scorțișoară. Dacă portocalele nu sunt atât de dulci, puteți adăuga puțin zahăr. Amestecați foarte bine până se topesc toate ingredientele și turnați peste fructe.

Beneficiile fructelor pentru sănătate

Kiwi conține de aproape două ori mai multă vitamina C decât o portocală, dar și acid folic, precum și luteină, un antioxidant foarte puternic. Strugurii verzi contribuie la întărirea sistemului imunitar și la protecția aparatului cardiovascular.

Căpșunile asigură vitamine organismului și sunt excelente împotriva anemiei, iar merele ajută la protecția creierului, reduc riscul de diabet, conțin compuși care ajută la combaterea astmului și mențin sănătatea oaselor. 

Sursă foto: foxeslovelemons.com

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri