Simona Ionescu / Redactor Șef

Cum să prepari spanacul încât să-l mănânce și cei mici. Rețetele acestea sunt adorate de copii

Cum să prepari spanacul încât să-l mănânce și cei mici. Rețetele acestea sunt adorate de copii
O bogăție de vitamine, aminoacizi, săruri minerale și fier, spanacul este exceptional pentru copii în anotimpul rece. Iată câteva rețeta care le va face plăcere micuților.

De cele mai multe ori e greu ca părinții să-I determine pe cei mici să consume spanac. Dar cu aceste rețete copiii vor fi extrem de bucuroși să aibă asemenea delicatese în farfurie.

Supă de pui cu spanac

Ingrediente: 2 cești cu pui, 2 cești cu spanac proaspăt tocat, 6-7 căni cu apă.

Mod de preparare: preparați o supă clasică de pui și treceți printr-o sită pentru a nu rămâne nici cel mai mic os. Pregătiți piureul de spanac, apoi îl adăugați în blender, împreună cu supa de pui.

Chifteluțe de pui cu spanac

Ingrediente: ½ de piept de pui, usturoi verde, 100 g spanac fiert, 1 ou, 1 cartof mare, făina de ovăz, mărar, sare și piper.

Mod de preparare: se fierbe spanacul și se stoarce foarte bine de apă. Separat, fierbeți cartoful în coajă. Se amestecă spanacul cu pieptul de pui tocat, cartoful curățat și pasat, verdeața și usturoiul. Puneți apoi ou și făină de ovăz și amestecați foarte bine. Formați chifteluțele și puneți într-o tavă care în prealabil a fost unsă cu ulei de măsline. Se lasă la cuptor în jur de 40 de minute. Micuții vor fi extrem de fericiți să mănânce un asemenea preparat alături de piure de cartofi sau iaurt cu verdeață.

Chifteluțe de pui cu spanac, o delicatesă pentru cei mici

Spanac cu broccoli

Ingrediente: 100 g spanac oparit sau decongelat, 30 g broccoli, 50-100 ml lapte praf, 1 linguriță cu ulei de măsline, 1/2 gălbenuș de ou.

Mod de preparare: spălați spanacul foarte bine și puneți la fiert sau pregătiți la abur. Fierbeți broccoli în apa clocotită timp de zece minute, apoi scurgeți. Amestecați cele două ingrediente, pasați bine și amestecați cu 50 ml lapte, ulei de măsline și ¼ de gălbenuș de ou, până totul se transformă într-o cremă. Înainte de a-l servi, se pune pe piure și restul de gălbenuș.

Sufleu de spanac

Ingrediente: 750 g spanac, 3 ouă, 60 g cașcaval, 50 g unt, 75 ml lapte, 5 g făină, 3 g sare.

Mod de preparare: spălați bine spanacul și puneți la fiert într-o oală în care ați presărat puțină sare, apoi stoarceți foarte bine. Pregătiți un sos alb din 40 g unt, făină și lapte. Amestecați cu spanacul, cașcavalul ras, sarea și gălbenușurile de ou. În final se vor pune albușurile bătute foarte bine. Preparatul se așează într-un vas tapetat cu unt și se introduce la cuptor pentru o jumătate de oră.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre