Aperolul este un aperitiv cu origini în Italia. Are numai 11% alcool ( 15% în Germania), fiind conceput pe bază de plante: portocale amare, gențiana, rubarbă și cinchona, dar și chinina, un extract din scoarța arborelui Quina. Chinina este ingredientul care îi conferă gustul amar.
Băutura a fost inventată de frații Barbieri Silvio și Luigi, din Padova, în 1919. Abia după război a fost „descoperit” de tineri, iar în anii 50 a fost inventat faimosul cocktail Aperol Spritz.
Cum se poate servi Aperol
Deși cel mai cunoscut mod de a bea Aperolul este în forma Aperol Spritz, există mai multe moduri în care el poate fi băut. Băut simplu, gustul amărui nu încântă prea mulți băutori. Ideal, se servește cu gheață și o felie de portocală. Însă cocktailul Aperol Spritz este cu adevărat la modă.
Se face muzeu pentru cea mai mare fortificație de Epoca Bronzului cunoscută în lume
Cum arată și cu cine se iubește fiul lui Johnny Depp
Răcoritor, slab alcoolizat și cu un aspect rafinat, cocktailul Aperol Spritz a devenit în ultimii ani băutura nelipsită de pe terasele din toată lumea. Românii nu fac excepție. Rețeta de Aperol Spritz nu este deloc complicată și nu cuprinde prea multe ingrediente. În plus, se poate lucra și „după ochi”.
Rețeta clasică a Aperolului Spritz
Ingrediente: 75 ml Prosecco, 50 ml Aperol, 25 ml apă minerală, o felie de lămâie, multă gheață
Preparare: ingredientele se combină în paharul cu gheață.
O altă variantă e să înlocuiți apa cu apă tonică, pentru un gust aparte. În acest caz se mai adaugă și 30 ml de gin.
Sursa foto: Pixabay
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook