Simona Ionescu / Redactor Șef

Cum se prepară cele mai fine plăcinte cu dovleac sau mere

Cum se prepară cele mai fine plăcinte cu dovleac sau mere
Pentru aceste plăcinte am pregatit o nouă rețetă, ce conține ingrediente simple, dar care este perfectă anume pentru dovleac și mere. De ce? Deoarece sucul care iese din fructe în timpul coacerii, fie că e vorba de dovleac sau mere,  se îmbibă în acest aluat, foile devenind moi, fine și delicioase.

Ingrediente aluat:

300 ml apă călduță, 2 linguri de ulei, 2 linguri 6% de oțet, 1 lingură de zahăr, 1 linguriță de sare, făină cât cuprinde (puneți, pentru început, 3 pahare de 200 ml și frământați și mai adăugați dacă mai este nevoie) pentru ca, în final, aluatul să fie moale, nu vârtos.

Ingrediente umplutură:

Opțional, veți folosi dovleac dat prin răzătoarea mare sau mere, preparate la fel și ulei 50 ml sau unt topit.

Prepararea prăjiturii:

Amestecăm ingredientele pentu aluat și frământăm bine aluatul, dar acest lucru îl facem în vasul în care am pus toate ingredientele. Apoi presărăm pe masă puțină făină și punem aluatul pe masă, continuând să frământăm până aluatul va deveni elastic și neted. Coca de aluat o împărțim imediat în 10 părți egale. Facem biluțe de aluat, le ungem cu ulei și punem peste ele o peliculă alimentară.


Neti Sandu și cel mai greu moment al vieții ei: părăsită după 10 ani de relație

Julia Roberts a fugit în trecut, mai ceva ca Forrest Gump, chiar de la propria nuntă


Întindem apoi biluțele de marimea unei farfurii mici. Într-o farfurie mai mare turnăm puțin ulei și punem turtița. Ungem abundent fiecare turtă suprapusă.

Când începem a modela plăcintele, întoarcem turtele, ca să începem a lucra cu prima pe care am întins-o.

Foaia nu trebuie chiar tare sa o întindem, deoarece dovleacul este greu și mult și poate să o rupă. Înainte de a pune dovleacul ungem foaia cu ulei. Putem peste ulei presura 1,2 linguri de amidon de cartofi pentru a imbiba sucul de la dovleac. Presărăm peste dovleac zahar și rulăm foia. Dovleacul îl punem în strat gros doar pâna la jumătate, cealalta jumătate o ungem generos cu ulei. Dupa ce am rulat foaia strângem marginile placintei și le intoarcem sub ea.

Sursa: Bunica.md

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre