Simona Ionescu / Redactor Șef

Cum se prepară sarmale turcești în cană. Nu ați mai văzut așa ceva

Cum se prepară sarmale turcești în cană. Nu ați mai văzut așa ceva
În România nu există masă de sărbătoare fără sarmale, iar acest obicei l-am împrumutat pe timpul ocupațiilor otomane. Când s-au instalat în România, turc ii au adus cu ei și sarmalele.

De la turci învățăm acum să preparăm mult mai simplu și rapid sarmale. Pentru asta vom folosi o cană de cafea, de exemplu. De altfel, puteți folosi orice cană doriți, după ce veți urmări video-ul de la finalul textului, vă veți face o idee clară. Pentru a prepara sarmale turcești în cană aveți nevoie de ingrediente obișnuite. În plus, acestea sunt gata mai repede decât cele „clasice”.

Ingrediente pentru sarmale turcești la cană

Pentru sarmale: 1 varză ( poate fi folosită și una murată)

1 pahar de lapte

apă fierbinte

Umplutura: 2 căni de orez

100 g carne

1 ceapă

1 lingură pastă de tomate

pătrunjel

condimente, sare

2 pahare cu apa

Pentru sos: 1 lingura de unt

1 ardei capia

1 morcov

1 rosie

2 căței de usturoi, curățați

condimente, sare

3 pahare cu apă

Mod de preparare

Se prepară amestecul cu care vor fi umplute sarmalele. Practic, se amestecă toate ingredientele, într-o tigaie, pe foc, până se gătesc atât orezul cât și carnea. La final se presară pătrunjel verde deasupra și se lasă la răcit. Dacă aveți varză murată, aceasta trebuie doar desărată în apă. Dacă folosiți varză proaspătă, aceasta trebuie opărită în apă, pentru ca frunzele să devină maleabile.

Frunza de varză se ia și se pune într-o ceașcă mare, se pune în mijlocul ei o lingură de amestec, apoi se închide, trăgând marginile deasupra. Se preseaza ușor și se așaza pe tavă, cu baza un de s-au întâlnit capetele de varză, în jos. După ce ați preparat întreaga cantitate, turnați deasupra sosul preparat între timp.

Pentru prepararea sosului trebuie doar să fierbeți ingredientele menționate, apoi să le mărunțiți până la textura unui sos, folosind un blender.  După ce ați turnat sosul peste sarmalele la cană, acoperiți cu hârtie de copt și dați la cuptor. Sarmalele la cană se fierbă în cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 30 – 40 minute. Se servesc fierbinți.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre